Η ΑΝΕΚ απαντά με «Olympic Champion»στις προθέσεις των Μινωικών να έρθουν στα Χανιά

η-ανεκ-απαντά-με-olympic-championστις-προθέσεις-τ-106089

anek olympic champion

Να αποκρούσει την επίθεση της Minoan Lines, θυγατρικής του ομίλου Grimaldi, η οποία ετοιμάζει την αίτησή της εντός των επόμενων ημερών για ετήσια δρομολόγηση πλοίου ή πλοίων στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά επιχειρεί η ΑΝΕΚ.

Έτσι η πρώτη εταιρία λαϊκής βάσης που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αποφάσισε να επιστρατεύσει τα «στολίδια» του στόλου της, σε αυτήν τη… ναυμαχία, δρομολογώντας στα Χανιά δύο από τα πλέον σύγχρονα πλοία του στόλου της, τα επιβατηγά – οχηματαγωγά «Ελυρος» (ήδη υπάρχει) και «Olympic Champion», το οποίο θα αντικαταστήσει το «Λατώ»!

Ο ίδιος ο κ. Γκριμάλντι, φαίνεται ότι δίνει μεγάλη έμφαση στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, γι’ αυτό και άλλωστε επαναφέρει συχνά το αίτημά του, στους εκάστοτε υπουργούς Ναυτιλίας, χωρίς ωστόσο να τα έχει -έως τώρα- καταφέρει.

«Ναυμαχία» στο «Ελλάδα – Ιταλία»

Πάντως, εικάζεται ότι πίσω από την κόντρα μεταξύ των δύο εταιρειών κρύβεται η αντιπαλότητα για τον έλεγχο της γραμμής Πάτρα – Ανκόνα, όπου δραστηριοποιούνται η κοινοπραξία της ΑΝΕΚ με τον όμιλο Attica από τη μία πλευρά και ο όμιλος Γκριμάλντι μέσω της Minoan Lines από την άλλη.

Στη γραμμή αυτή η κοινοπραξία, ΑΝΕΚ και Superfast, έχει συνολικά τέσσερα πλοία (δύο ΑΝΕΚ και δύο Supefast) με χωρητικότητα 110 φορτηγά το κάθε πλοίο και έχει καταφέρει να ελέγχει σημαντικό κομμάτι της αγοράς, γεγονός που φαίνεται να έχει εξοργίζει τον Ναπιλιτάνο εφοπλιστή.

 

2 thoughts on “Η ΑΝΕΚ απαντά με «Olympic Champion»στις προθέσεις των Μινωικών να έρθουν στα Χανιά

  1. Αν το βάλει και το κρατήσει καλώς…..αλλά φοβάμαι ότι θα μπεί για λίγο να κλείσουν κάποια στόματα ίσως, να εξυπηρετηθούν κάποια άλλα συμφέροντα ίσως και μετά πάλι στα ίδια….Λατω και να μην πω και ΚΡΗΤΗ ΙΙ πάλι….ντροπή για μια τέτοια εταιρεία….ντροπή για μας τους Χανιώτες..ντροπή για τους πρωτεργάτες, παρόντες και απόντες, της Εταιρείας Λαϊκής Βάσης….!!!!

  2. Δηλαδη πρεπει να υπαρχει ανταγωνιστης για να δουμε πλοιο της προκοπης στα χανια???μινωικες λοιπον για να μαθουν…………..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook