Ηράκλειο | Χωρίς άδεια λειτουργίας ή άδεια πώλησης ζώων 6 pet shop

ηράκλειο-χωρίς-άδεια-λειτουργίας-ή-άδ-56409

KlouviGatasΧωρίς άδεια λειτουργίας λειτουργούσαν πέντε από τα έξι καταστήματα πώλησης ζώων (pet shops) στο Ηράκλειο της Κρήτης μετά από σχετικό έλεγχο που διεξήγαγε η αρμόδια Δημοτική Αστυνομία μαζί με τους υπαλλήλους της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Τα αποτελέσματα των ελέγχων σημειώνει αναλυτικά η Σοφία Λαμπρινίδη η οποία είναι αν. προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής  της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Ο έλεγχος σε αυτά τα έξι καταστήματα έγινε στις 17 και στις 18 Απριλίου μετά από αίτημα των εκπροσώπων της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Και για έξι  διαπιστώθηκαν παραβάσεις αφού το ένα  δεν είχε άδεια λειτουργίας καταστήματος πώλησης σκύλων και γάτων (που εκδίδεται από το Τμήμα Κτηνιατρικής) και πέντε δεν είχαν καν άδεια λειτουργίας, η οποία εκδίδεται από τον οικείο δήμο.

Επιβλήθηκαν σε όλους διοικητικά πρόστιμα από 1.000 – 3.000 ευρώ, ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του άρθρου 6 του νόμου 4039/2012 για παράνομη εμπορία ζώων.

Όλες αυτές οι παραβάσεις που διαπιστώνονται στη πλειοψηφία αυτών των καταστημάτων δεν έχουν μόνο οικονομικό αντίκτυπο. Δεν είναι μόνο θέμα αν έχουν πληρωθεί τα παράβολα για την έκδοση των αδειών.

Στα περισσότερα καταστήματα πώλησης ζώων τα έμβια όντα υποφέρουν. Γι’ αυτό και είναι σωστό το αίτημα των φιλοζωικών σωματείων που έχει κατατεθεί και επισήμως στα αρμόδια υπουργεία ώστε να σταματήσει το εμπόριο ζώων από τα pet shops.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που διαπιστώνουμε π.χ. ότι κουτάβια πίνουν νερό μια φορά την ημέρα αφού μόνο για λίγο τους αφήνουν το μπωλ με το απολύτως απαραίτητο νεράκι, για να μη λερώνουν το κλουβί τους ή για να μην κατουράνε συχνά!

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ωδικά πτηνά ζουν σε κλουβιά σπιρτόκουτα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις άγριων ζώων που αιχμαλωτίστηκαν και βρέθηκαν να πωλούνται στις βιτρίνες των pet shops.

 

Πηγή: zoosos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook