Ηράκλειο | Χρώστα 308 χιλιάδες και θα πληρώσει… έξι!

daneiaΝέα μεγάλη δικαίωση οικογένειας ανέργων δανειοληπτών έρχεται να προστεθεί στις ευνοϊκές αποφάσεις δικαστηρίων της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας συνολικά!

Όπως ανακοίνωσε η ένωση προστασίας καταναλωτών “της οποίας οι δανειολήπτες είναι μέλη, και στην οποία απευθύνθηκαν για την ένταξή τους στις διατάξεις του Ν 3869/2010, πρόκειται για ζευγάρι με δύο ανήλικα τέκνα,οι οποίοι ένιωσαν αδυναμία πληρωμής των χρεών τους, καθώς η ανεργία χτύπησε την οικογένεια και η οποία βρήκε την οικονομική στήριξη από τους δικούς τους.

Επί του περιεχομένου της υπ’ αρ. 933/2013 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, η οποία αφορά την αίτηση της συζύγου, η οποία εργάστηκε σε τουριστική περίοδο, με συνολικό ακαθάριστο  ποσό αμοιβής 5.266,50 για δε τους χειμερινούς μήνες επιδοτήθηκε από τον Ο.Α.Ε.Δ.
Είναι συνοφειλέτρια με το σύζυγό της  με ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο 307.837,24 ΕΥΡΏ σε μία πιστώτρια Τράπεζα
Περιουσιακά στοιχεία  διαθέτει :
1) Το 5% ενός ακινήτου (οικοπέδου)  2.123,49 τ.μ  Το υπόλοιπο 95% ανήκει στην κυριότητα του συζύγου της. Σαυτό το ακίνητο έχει εγγράψει  υποθήκη η μοναδική πιστώτρια Τράπεζα ,στην οποία  είναι συνοφειλέτρια με το σύζυγό της .
2) Είναι κάτοχος ενός Ι.Χ που εμπορική αξία του ,εκτιμάται στα 1000 Ευρώ.
Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, διαπιστώνοντας την αδυναμία της δανειολήπτριας ως προς την ικανοποίηση των οφειλών αποφάσισε

1)Την καταβολή μηνιαίων δόσεων,  επί τετραετίας, όπου θα καλυφθεί μέρος των οφειλών (120 EΥΡΏ Χ 48 μήνες=)5.760 Ευρώ.
2)Διέταξε τον διορισμό εκκαθαριστή εκποίησης, για το 5% του εξ αδιαιρέτου αστικού ακινήτου, που η δανειολήπτρια δεν είχε ζητήσει την εξαίρεση από την ρευστοποίηση, αλλά είχε τεθεί στην διάθεση του δικαστηρίου, προκειμένου να ρευστοποιηθεί το ακίνητο ικανοποιώντας  την μοναδική πιστώτρια Τράπεζα.
Τέλος ,επί των παραπάνω η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,όσο και η συνεργάτης  δικηγόρος Ηρακλείου,κ.Σταυρακάκη Μαρία  η οποία συνέδραμε την δανειολήπτρια δικαστικώς , θεωρούν άλλη μια επιτυχία εις όφελος της δανειολήπτριας και της οικογένειας της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ