Ηράκλειο| Τα προβλήματα του Δήμου Μινώα και το αεροδρόμιο συζήτησαν Κριτσωτάκης και Διακάκη με τον Δήμαρχο

ηράκλειο-τα-προβλήματα-του-δήμου-μινώ-30824
ARKALOXVRIΣυναντήθηκε με τους βουλευτές Ηρακλείου κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη και κ. Μαρία Διακάκη ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης. Η συνάντηση έγινε στο Αρκαλοχώρι.
Ο κ. Κριτσωτάκης και η κ. Διακάκη επισκέφθηκαν με πρωτοβουλία τους τον κ. Καλογεράκη, προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα που  σχετίζονται με την περιοχή και τους κατοίκους. Παράλληλα, συζήτησαν  εκτενώς, ανταλλάσοντας απόψεις σε θέματα που άπτονται της λειτουργίας  του νέου Δήμου και σε ζητήματα που απασχολούν την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Η δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας έχει άλλωστε από την πρώτη στιγμή τονίσει ότι είναι ανοιχτή στη συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς του τόπου για την καλύτερη διεκδίκηση λύσεων, τόσο στα μεγάλα ζητήματα της περιοχής, όσο και σε θέματα που σχετίζονται με τους πολίτες και την καθημερινότητα τους στο Δήμο.
Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα πλαίσια της νέας διοικητικής δομής και των αλλαγών που επέφερε ο Καλλικράτης. Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας  αναφέρθηκε εκτενώς στα δεδομένα που παρατηρούνται, με κυρίαρχο το ζήτημα της δημιουργίας Δήμων δύο ταχυτήτων και της υποχρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος.
Επιπλέον, ο κ. Καλογεράκης υπογράμμισε ότι οι πρόσθετες αρμοδιότητες, που μεταφέρθηκαν στους ΟΤΑ α’ βαθμού, δεν μπορούν σήμερα να  ασκηθούν χωρίς τους απαραίτητους πόρους και την αναγκαία ενίσχυση με  εξειδικευμένο προσωπικό.
Παράλληλα, τη συζήτηση απασχόλησε η κατασκευή του νέου διεθνούς  αεροδρομίου Καστελλίου, στο οποίο Δήμος υποδοχής είναι ο Δήμος Μινώα  Πεδιάδας. Στα πλαίσια αυτά ο κ. Καλογεράκης κατέστησε σαφές ότι μέσα  στο 2013 πρέπει να υπάρξουν δρομολογημένες εξελίξεις για την κατασκευή  του, προκειμένου να μη βρίσκεται άλλο η περιοχή υπό «ομηρία», καθώς, σε  διαφορετική περίπτωση, η Δημοτική Αρχή θα αναθεωρήσει τις θέσεις της για το έργο. Επιπλέον, συζητήθηκαν ευρύτερα ζητήματα όπως οι Α.Π.Ε., η  διαχείριση των υδάτων, το χωροταξικό, οι χρήσεις γης, το Ρυθμιστικό  Σχέδιο του Νομού, αλλά και το αίτημα μη επαναλειτουργίας του  πυρηνελαιουργείου στην περιοχή Γαζέπη Μύλος του Δήμου.
Τέλος, ο κ. Καλογεράκης ζήτησε τη συνεργασία των Βουλευτών για την  ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν τους Δήμους συνολικά, αλλά και  ειδικά την περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι  Βουλευτές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την αγαστή συνεργασία τους,  προκειμένου να διεκδικηθούν τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την περιοχή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook