Ηράκλειο | Δεν θέλουν στην γειτονιά τους παιδιά με ειδικές ανάγκες

Έξω από την Περιφέρεια Κρήτης διαδήλωσαν τα παιδιά, οι γονείς και τα μέλη του Κέντρου Ειδικών Παιδιών “Ζωοδόχος Πηγή” για την ακύρωση της Ένταξης στο ΕΣΠΑ του σπιτιού των ονείρων τους, μετά από την αντίδραση 3 γειτόνων οι οποίοι δυστυχώς βρήκαν συμπαραστάτες στην Δημόσια Διοίκηση.

Όπως αναφέρει το Prismanews, η αντίδραση τριών ατόμων που τα ακίνητα τους γειτονεύουν με το ακίνητο του κέντρου, στο οποίο αναμένεται να στεγαστεί ξενώνας για τα παιδιά, δημιούργησε εμπλοκή και οδήγησε στην απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ.

Οι τρεις αυτοί Ηρακλειώτες φαίνεται να υποστηρίζουν ότι η περιουσία τους χάνει την αξία της επειδή θα συνορεύει με κέντρο παιδιών με ειδικές ανάγκες και θέτουν θέμα στην Περιφέρεια.

Μάλιστα φαίνεται ότι κινήθηκαν και νομικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα για την παύση του έργου που θα υποβάθμιζε την περιουσία τους επειδή εκεί θα έμεναν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με έγγραφο που πήγε σήμερα στον Περιφερειάρχη, ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς είναι και εκπαιδευτικοί. Έτσι, σήμερα, παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρίες, το Κέντρο Ειδικών Παιδιών Ζωοδόχος Πηγή βρίσκεται στο δρόμο φωνάζοντας όχι στο ρατσισμό και στην περιθωριοποίηση.

Πηγή: lifo.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤΟ ΖΑΡΠΑΚΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 04/12/2012
Επόμενο άρθροΣεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς των Χανίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ