Ηράκλειο | Βιρβιδάκης | “Απαραίτητη η συνεργασία όλων για το ΕΣΠΑ”

toploy 1Την ύπαρξη πολυτομεακών και πολυταμειακών προγραμμάτων που θα εκτελούνται από την αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους και τους φορείς ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από την κυβέρνηση στη σημερινή δεύτερη ημέρα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Τοπλού, παρόντος του υφυπουργού Κυριάκου Βιρβιδάκη.

Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τον Υφυπουργό στις εργασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: «Σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης για τη νέα προγραμματική περίοδο», είπε ότι ο διάλογος σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και η προετοιμασία προχωρεί αποτελεσματικά και ότι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας δίνει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και της ανάπτυξης.

toploy 2Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για τα θέματα του ΕΣΠΑ, στην παρέμβασή του ζήτησε τη συνεργασία όλων, αυτοδιοίκησης, φορέων για τη νέα προγραμματική περίοδο, ενώ απένειμε τα εύσημα στην Περιφέρεια Κρήτης, η οποία είπε, έχει κάνει σημαντικό έργο, παρουσιάζει απορροφήσεις κονδυλίων και προετοιμάζεται σωστά για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Ο κ. Βιρβιδάκης αναφερόμενος στις απορροφήσεις κονδυλίων σε επίπεδο χώρας, τόνισε ότι στόχος είναι το πρώτο εξάμηνο του 2013 να απορροφηθούν 1,3 δις ευρώ και 4,3 δις συνολικά μέχρι το τέλος του έτους.

Στη συνέχεια η προϊσταμένη της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής Μαρία Κασωτάκη ανέλυσε την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης 2014-2020  για μια δυναμική και βιώσιμη Κρήτη.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με τις παρεμβάσεις των περιφερειακών συμβούλων και τοπικών φορέων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟ “εφιάλτης” του Μαρκογιαννάκη
Επόμενο άρθροΠροκλητική καμπάνια ρούχων με τίτλο “Γίνε ο σκλάβος μου” | Photos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ