Ηράκλειο | Απίστευτος βανδαλισμός σε εκκλησάκι

ηράκλειο-απίστευτος-βανδαλισμός-σε-ε-103203

ekklisiaΑνάστατη είναι η περιοχή της Αυγενικής όπου προχθές οι πιστοί έγιναν μάρτυρες ενός απίστευτου βανδαλισμού που σημειώθηκε στο μικρό εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας από άγνωστο. Ωστόσο η επίθεση αυτή παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με τους βανδαλισμούς σε ξωκλήσι – πάλι της Αγίας Μαρίνας – στο Γάζι και στο ξωκκλήσι του Αφέντη Χριστού στις Ποταμιές Πεδιάδος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» και ο Θάνος Περβολαράκης, άγνωστος μπήκε στην εκκλησία, από την ξεκλείδωτη πόρτα, κατέβασε τις εικόνες από τους τοίχους, τις έβαλε μέσα στο ιερό και τους έβαλε φωτιά χρησιμοποιώντας για προσάναμμα … το κάλυμμα της Αγίας Τράπεζας! Όπως και στις προηγούμενες δύο περιπτώσεις, ο άγνωστος ιερόσυλος έγραψε στους τοίχους με μαρκαδόρο, λέξεις στην αραβική γλώσσα, ενώ δεν έκλεψε τίποτα.

Ωστόσο από τη φωτιά κινδύνευσε και η Εκκλησία, όμως ευτυχώς είδαν τους καπνούς γυναίκες του χωριού.

Πριν από την εκκλησία στις Ποταμιές βάνδαλοι είχαν προκαλέσει ζημιές και σε άλλες εκκλησίες. Η αρχή της αρρωστημένης δράσης των αγνώστων ιερόσυλων έγινε πριν από μερικές εβδομάδες από ένα ξωκκλήσι αφιερωμένο στο Γενέσιο της Θεοτόκου, στην περιοχή της Λυγαριάς. Ακολούθησε η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, ανάμεσα στην Κνωσό και στα Σπήλια. Οι αισχρότητες συνεχίστηκαν και στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής που βρίσκεται στο δρόμο προς τις Αρχάνες μετά την Κνωσό.

 

Πηγή : cretalive

One thought on “Ηράκλειο | Απίστευτος βανδαλισμός σε εκκλησάκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook