Ε όχι και γραμματόσημο ο Αλιάγας! Νέα σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ προκαλεί αντιδράσεις

dph354_0«Ε όχι και… γραμματόσημο (!) της Ελληνικής Δημοκρατίας ο τηλεπαρουσιαστής στη Γαλλία Νίκος Αλιάγας, τον οποίον στη χώρα μας γνωρίζουν σχεδόν μόνο μερικοί δημοσιογράφοι και ασχολούμενοι με τα μέσα ενημέρωσης. Καλός, χρυσός ο άνθρωπος, αλλά γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έπρεπε να τον κάνει γραμματόσημο;», αναφέρει σε άρθρο στο Έθνος της 13ης Σεπτέμβρη ο Γιώργος Δελαστίκ, αναφερόμενος στη νέα σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ, την οποία χαρακτηρίζει πράξη «ευτελισμού».

«Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στους φιλοτελικούς για την ώρα κύκλους η νέα σειρά γραμματοσήμων που τα ΕΛΤΑ θα θέσουν σε κυκλοφορία τη Δευτέρα, με τίτλο “Διακεκριμένες Ελληνικές προσωπικότητες”, αποτελούμενη από έξι γραμματόσημα. Φιλοτελικό σκάνδαλο συνιστά η έκδοση αυτής της σειράς, η οποία μεθοδεύτηκε με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στο καλοκαίρι και παραβιάζει ακόμη και τον κανονισμό των ίδιων των ΕΛΤΑ που απαγορεύει -σωστά- την έκδοση γραμματοσήμων προσώπων που ζουν, εξαιρέσει Προέδρων της Δημοκρατίας», αναφέρει ο αρθρογράφος και προσθέτει:

«Η υπόθεση είναι σκοτεινή και βρωμάει από μακριά πολιτική παρέμβαση. Πώς είναι δυνατόν χωρίς κυβερνητική εντολή η Διεύθυνση Φιλοτελισμού και το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ να αποδέχονται ακαριαία την εισήγηση ενός παντελώς άγνωστου «Ινστιτούτου για την Ελλάδα», του οποίου μάλιστα το λογότυπο IFG εμφανίζεται κατά εξωφρενικό και προκλητικό τρόπο και στα έξι γραμματόσημα της σειράς; Ποιος από το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε την εντολή -άτυπα, φυσικά- για την έκδοση αυτής της σειράς;».

Στα τιμώμενα πρόσωπα συμπεριλαμβάνονται και δύο Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες: οι Αντριου Λιβέρης και Τζιμ Γιαννόπουλος, εκ των οποίων ο πρώτος «είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μιας πραγματικά μεγάλης αμερικανικής χημικής βιομηχανίας, η οποία όμως προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, καθώς συνδέεται με την παραγωγή παλαιότερα του «πορτοκαλί παράγοντα», αερίου χημικού πολέμου που χρησιμοποίησαν τα αμερικανικά στρατεύματα στο Βιετνάμ και προκάλεσαν εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους, αναπηρίες και τερατογενέσεις μεταξύ των Βιετναμέζων! Η εταιρεία αυτή συνδέεται και με τις βόμβες ναπάλμ!»…

 

Πηγή: iefimerida

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ