Εφόδους σε όλη την Κρήτη κάνουν οι «ράμπο» για τους κοπανατζήδες του Δημοσίου

εφόδους-σε-όλη-την-κρήτη-κάνουν-οι-ράμ-102405

karta_ypallilos__main__mainΣτην Κρήτη βρίσκονται αυτές τις μέρες οι «ράμπο» του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) με σκοπό να ελέγχουν εάν τηρείται το ωράριο εργασίας, οι άδειες κλπ.

Ήδη χθες πήγαν ελεγκτές σε δήμους της ενδοχώρας ενώ θα συνεχίσουν και σε άλλες υπηρεσίες, Επιμελητήρια κλπ. Οι πρώτες έφοδοι, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, δεν έδειξαν κάτι…ανησυχητικό, αλλά προβλήματα εντοπίστηκαν (εννοείται ότι μετά … έπεσαν και τα σχετικά «σύρματα»).

Το υπουργείο είχε δεχτεί πολλές καταγγελίες ότι στην Κρήτη παρατηρείται … χαλαρότητα του ωραρίου και ήταν από τις πρώτες περιφέρειες που μπήκαν στο στόχαστρο.

«Γίνεται μια συστηματική προσπάθεια ελέγχου τήρησης του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο» αναφέρει, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και προειδοποιεί ότι «πραγματοποιούνται διαρκώς έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για τον έλεγχο τήρησης του ωραρίου και τον εντοπισμό επί μακρόν απουσιαζόντων υπαλλήλων».

Στόχος επίσης του υπουργείου να περιοριστούν οι άδειες που χορηγούνταν στους δημοσίους υπαλλήλους ζητά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και για αυτό αναμένεται να προχωρήσει σε περιστολή των αναρρωτικών αδειών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ετοιμάζει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Πηγή: cretalive

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook