Επιχορήγηση 7.000 ανέργων – νέων επιχειρηματιών από τον ΟΑΕΔ

Την ενίσχυση -με 10.000 ευρώ κατ’ άτομο- επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που θα αναλάβουν 7.000 άνεργοι νέοι ηλικίας έως 35 ετών προωθεί ο ΟΑΕΔ μέσω νέου προγράμματος.

Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ που εισηγήθηκε ο διοικητής του Οργανισμού Ηλ. Κικίλιας στο Δ.Σ., εστάλη στο υπουργείο Εργασίας.

oaed 1Ως τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας προτείνονται οι τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, συστήματα ολικής διαχείρισης απορριμμάτων ή αποβλήτων, ανακύκλωση, προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, ενσωμάτωση «πράσινων» τεχνολογιών στην παραγωγή – παροχή υπηρεσιών, τεχνολογίες μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, προϊόντα βιοτεχνολογίας, προϊόντα για την προστασία του περιβάλλοντος, εισαγωγή μεθόδων που στηρίζονται σε ψηφιακές τεχνολογίες για την ανάπτυξη της παραγωγής, ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού για καινοτόμες εφαρμογές, ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών εξομοίωσης και μοντελοποίησης, εξ αποστάσεως συντήρηση λογισμικού και παροχή συμβουλών, εφαρμογές τηλεματικής, κ.λπ.

Οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν σε ισχύ δελτίο ανεργίας και να κάνουν έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ.

Με άλλη απόφαση ο ΟΑΕΔ αυξάνει σε 7.200 (από 5.000) τις θέσεις επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών «καλύπτοντας» την αυξημένη ζήτηση που υπήρξε από την αγορά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΡεθυμνιώτης έκρυβε οπλοστάσιο στο γκαράζ του σπιτιού του
Επόμενο άρθροΤο νέο τραγούδι του Τσαλίκη με βρισιές και μαντινάδες | ΕΛΕΟΣ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ