Επιχείρηση « σκούπα» σε όλη την Κρήτη για τα σκυλιά στα βαρέλια

vareloskyloΜετά από πρόσφατο αλλά και διαχρονικό αίτημα των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας μας προς την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, σε συνάντηση εκπροσώπων των φιλοζωικών οργανώσεων με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ Κρήτης αποφασίστηκε η διεξαγωγή συνεχών και μαζικών ελέγχων κατά περιοχές και στους 4 νομούς της Κρήτης.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων αυτών θα τηρηθεί απαρέγκλιτα και επιτόπια η νομοθεσία , όπως δήλωσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Παραβολιδάκης , η οποία προβλέπει την ποινική δίωξη των παραβατών αλλά ταυτόχρονα και την επιβολή διοικητικών προστίμων για κάθε έκνομη κατάσταση σε σχέση με την ευζωία των ζώων, ιδίως αυτών στα βαρέλια ή αυτών χωρίς κατάλυμα που βρίθουν σε όλη την Κρήτη.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων θα δίδεται ενημερωτικό υλικό για την συμμόρφωση των ιδιοκτητών ζώων σύμφωνα με την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή νομοθεσία η οποία προβλέπει και την οριστική αφαίρεση των ζώων. Τα σημεία ελέγχου κυρίως θα αφορούν στην ύπαρξη ενημερωμένου βιβλιαρίου υγείας των ζώων, στην ηλεκτρονική σήμανση αυτών- ας σημειωθεί ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων Η Προστασία των Ζώων χάρισε για τις ανάγκες του ελέγχου γενικότερα στο Α.Τ. Χανίων ένα ανιχνευτή ( scanner) της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής σήμανσης (τσιπ)- , στο κατάλληλο κατάλυμα προστατευμένο από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, στη σωστή διατροφή και καθαρό νερό, σ την καθημερινή εκγύμναση των ζώων – τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία παραμένουν καθηλωμένα και αλυσοδεμένα σε όλη τους την ζωή- , και γενικότερα σε ό,τι προβλέπουν τα άρθρα 1 και 5 του νόμου 4039/12 αλλά και του νόμου 2017/92 με τον οποίο επικυρώθηκε η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων από την χώρα μας.

 

Πηγή : animalscare.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ