Επιτήδειος εξαπάτησε 81χρόνη

Πέντε χιλιάδες ευρώ απέσπασε άγνωστος δράστης από μια 81χρονη Ρεθυμνιώτισσα.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην υποδιεύθυνση ασφαλείας, ένας άγνωστος, επισκέφθηκε την ηλικιωμένη γυναίκα στο σπίτι της και προφασιζόμενος ότι είναι φίλος του γιου της, κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό, αφού ισχυρίστηκε ότι τον είχε στείλει το παιδί της, προκειμένου να του δώσει τα λεφτά.

Ο δράστης αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Στο μεταξύ, επειδή τα κρούσματα εξαπάτησης εις βάρος των ηλικιωμένων, ολοένα και πολλαπλασιάζονται, οι αστυνομικές αρχές αρχές της Κρήτης εξέδωσαν, ανακοίνωση, όπου συμβουλεύουν τα εξής:

  1. Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
  2. Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  3. Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση, να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
  4.  Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  5. Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  6.  Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
  7. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑνατρέπονται εκ βάθρων οι ζωές μας …
Επόμενο άρθροΧανιά:Σύριος ξυλοκόπησε 72χρόνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ