Επιστολή Βουλγαράκη σε υπουργούς για την ενίσχυση του αλιευτικού τουρισμού

επιστολή-βουλγαράκη-σε-υπουργούς-για-8151

alieasΤην ανάγκη ανάπτυξης αλιευτικού τουρισμού σύμφωνα με το Ν. 4070/2012 (10-4-2012, ΦΕΚ 82 Α) τόσο για την ενίσχυση του αλιευτικού εισοδήματος, όσο και για τη διαφοροποίηση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, επισημαίνει με επιστολή που απέστειλε προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης τονίζει πως «την ανάγκη άμεσης έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος αφού, προκειμένου να υλοποιηθεί ο Αλιευτικός Τουρισμός στη χώρα μας, είναι απαραίτητο ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι διαδικασίες αδειοδότησης και οι πιθανές παρεμβάσεις στα σκάφη.

Συμμεριζόμενος την ανησυχία των Επαγγελματιών Αλιέων της Περιοχής μας».

Ο κ. Βουλγαράκης επισημαίνει επίσης ότι,«ο τουριστικός τομέας αποτελεί την μοναδική οικονομική δραστηριότητα που βοηθάει στην ανάπτυξη του τόπου και στη μείωση της ανεργίας στο Νομό μας, ενώ σημειώνει πως, μέσα στην κρίση που βιώνουμε, αποτελεί καθήκον όλων να στηρίξουμε και να προωθήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτός το τομέας, στον οποίο ανήκει και ο αλιευτικός τουρισμός, σημαντικός παράγοντας στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας».

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης,  ζητάει από τους Υπουργούς να επισπεύσουν την διαδικασία έκδοσης του άνω Προεδρικού Διατάγματος, διότι ο κίνδυνος απώλειας της φετινής περιόδου είναι πλέον ορατός – αφού η προθεσμία έχει παρέλθει πριν από τέσσερις μήνες, και βρισκόμαστε σήμερα μπροστά στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook