Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: Να πάρουν θέση οι Βουλευτές για το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, συναντήθηκε χθες 2 Φεβρουαρίου 2013 με όλους τους Βουλευτές των Χανίων και μετέφερε την αντίθεση του στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα εκτός από την συζήτηση που έγινε για τα προβλήματα του κλάδου παρέδωσε και την παρακάτω επιστολή:

emporikos sylogos 3“Όπως γνωρίζετε, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται σύντομα να καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, 52 Κυριακές το χρόνο.

Με την παρούσα μας, εκφράζουμε την οργή των εμπόρων του τόπου μας για την πρόθεση του Υπουργείου να προωθήσει το άνοιγμα των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, με δική του πρωτοβουλία και χωρίς αυτό να αποτελεί επιταγή της Τρόικας.

emporikos sylogos 1Το άνοιγμα τις Κυριακές σπρώχνει στο κενό την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση. Η συγκεκριμένη απελευθέρωση -σε περίοδο βαθειάς ύφεσης- δεν πρόκειται, όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο, να αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, απλά θα τον αναδιανείμει, προς όφελος εκείνων, που έχουν και τον τρόπο και την ρευστότητα για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή. Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο μικροεργοδότης και ο αυτοαπασχολούμενος θα προσπαθήσει με τεράστιο οικονομικό, προσωπικό και οικογενειακό κόστος να ακολουθήσει αλλά είναι φύσει και θέσει αδύνατο να τα καταφέρει.

emporikos sylogos 4Ώρες λειτουργίας υπάρχουν αρκετές, χρήματα δεν υπάρχουν στη διάθεση των καταναλωτών. Οι ανοιχτές Κυριακές θα εξασφαλίσουν ότι και τα ελάχιστα διαθέσιμα της κατανάλωσης που απομένουν, θα κατευθυνθούν προς τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ότι, ως κατεξοχήν εκπρόσωποι μας και συνεχώς ασχολούμενοι με τα κοινά του τόπου μας, διαθέτετε πλήρως την απαιτούμενη γνώση για να κατανοήσετε το αδιέξοδο στο οποίο θα βρεθεί η οικονομία της πόλης μας και την εκατόμβη των μικροεπιχειρηματιών συμπολιτών μας και των οικογενειών τους, που θα έχει ως συνέπεια το μέτρο.
Τώρα πλέον είναι ώρα ευθύνης όλων μας: Η εν λόγω ρύθμιση δεν πρέπει να περάσει και γι’ αυτό ζητούμε την βοήθειά σας.

emporikos sylogos 2Σας καλούμε να αποδείξετε έμπρακτα την αγάπη και την μαχητικότητά σας για τον τόπο που εκπροσωπείτε και να πάρετε άμεσα αρνητική θέση για την απελευθέρωση των Κυριακών, τόσο στα όργανα του κόμματος που ανήκετε, όσο και στην Βουλή, ενημερώνοντας ταυτόχρονα εμάς και τους συμπολίτες μας, μέσω των τοπικών εφημερίδων και ραδιοφωνικών/τηλεοπτικών δικτύων για το τι είστε διατεθειμένος/διατεθειμένη να πράξετε.

Εν αναμονή της ανταπόκρισής σας, σας επισυνάπτουμε επεξηγηματικά των θέσεών μας κείμενα στα οποία τεκμηριώνονται οι αιτιάσεις του ελληνικού εμπορίου για το προτεινόμενο μέτρο.

Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας, για το καλό του τόπου μας”.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ