Εθνική – Eurobank: Σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών

εθνική-eurobank-σήμερα-τα-διοικητικά-συμβο-45332

ethniki trapezaΜε θέμα την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου συγκαλούνται σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank

Διοικητικά Συμβούλια που θα καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα για την αύξηση μετοχικών κεφαλαίων – μετά την απόφαση για χωριστή ανακεφαλαιοποίησή τους- καθώς και τον προγραμματισμό γενικών συνελεύσεων θα έχουν σήμερα, Τρίτη Εθνική και Eurobank.

Και στις δύο περιπτώσεις, τόσο στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής, όσο και της Eurobank, όπως τονίζεται στις ανακοινώσεις των τραπεζών, εάν δεν επιτευχθεί το ποσοστό της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, 10%, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως την αύξηση κεφαλαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤτΕ, η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και για τις τέσσερις πλέον συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς) προχωρά κανονικά και σε κάθε περίπτωση θα ολοκληρωθεί προ του τέλους Απριλίου.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έχει ήδη δεσμεύσει 50 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας με το ΤΧΣ να είναι έτοιμο να καλύψει το σύνολο των αυξήσεων κεφαλαίου.

Δείτε πως κάλυψε λεπτό προς λεπτό το NEWS 247 όλες τις εξελίξεις, μετά την οριστική ρήξη του τραπεζικού «γάμου» της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του εκπροσώπου του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, απέφυγε να σχολιάσει την αναστολή της συγχώνευσης.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας συνέρχεται αύριο, Τρίτη 9 Απριλίου 2013, για να αποφασίσει τη σύγκληση, κατά νόμο, Γενικής Συνέλευσης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας σύμφωνα με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης για τις συστημικές τράπεζες.

Εάν δεν επιτευχθεί το ποσοστό της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, τότε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως την αύξηση κεφαλαίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εθνικής, ενώ από την πλευρά της η Eurobank τονίζει:

«Προς το σκοπό αυτό, η Eurobank θα συγκαλέσει αύριο Τρίτη 9 Απριλίου 2013 το Διοικητικό της Συμβούλιο με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Οι τελικές αποφάσεις για την πορεία της συγχώνευσης των δύο Τραπεζών θα ληφθούν από τον κοινό μέτοχο, που θα είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)».

Μάλιστα, χθες σημειώνεται πως μετά το «μπλόκο» της τρόικας στη συγχώνευση των δύο τραπεζών η ζημιά έγινε στην πραγματική οικονομία και αυτό καταγράφεται με τη βύθιση των μετοχών των δύο τραπεζών στο Χρηματιστήριο, αλλά και σε επίπεδο αξιοπιστίας καθώς η κυβέρνηση εξήγγειλε μια συγχώνευση που δεν έγινε ποτέ.

Τέλος, ο οικονομολόγος Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το βράδυ, χαιρέτισε την παρέμβαση της τρόικας στο «γάμο» των δύο τραπεζών.

Πηγή:news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook