Δεν πειράζει: ΑΕΚ – Πλατανιάς 1-0

δεν-πειράζει-αεκ-πλατανιάς-1-0-3838

Η ΑΕΚ πραγματοποιώντας την καλύτερη της φετινή εμφάνιση πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας 1-0 τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ. Με το γκολ του Ταξιάρχη Φούντα έκανε σεφτέ  και ονειρεύεται καλύτερη συνέχεια!

Ο Εβαλντ Λίνεν αποφάσισε να παρατάξει την ΑΕΚ με 4-3-3. Σύστημα που δεν ταιριάζει σε αυτό το ρόστερ αλλά αυτός είναι ο προπονητής, αυτός αποφασίζει. Αποφάσισε, λοιπόν, αλλά η εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε ότι κάτι θα έπρεπε να αλλάξει στη συνέχεια. Για να μην το κουράζουμε, γιατί δε χρειάζονται και πολλά λόγια για να περιγραφεί η κατάσταση, το πρώτο 45λεπτο πέρασε προκαλώντας… υπνηλία σε όποιους ήταν στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ επέμενε να παίζει συνεχώς από αριστερά αν και δεν της έβγαινε τίποτα, κάποιος για να βγάλει μια μπαλιά της προκοπής προς την επίθεση δεν υπήρχε και έτσι ο Πλατανιάς κράτησε εύκολα το 0-0. Οι νεοφώτιστοι, απλά, κρατούσαν τις θέσεις τους, δεν άφηναν κενούς χώρους και αυτό αρκούσε για να μην απειληθούν καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι οι Κιτρινόμαυροι είχαν την κατοχή της μπάλας. Ανούσια κατοχή καθώς δεν υπήρξε σε αυτό το διάστημα ούτε μία αξιόλογη φάση…

Αυτό που χρειαζόταν η ΑΕΚ ήταν να μπει στον αγώνα ο Γκερέιρο, που είναι και ο μόνος που μπορεί να βγάλει μια σωστή μπαλιά, να φτιάξει μια ευκαιρία. Μπήκε στο 59′ αντί του Παπαδημητρίου και λίγα λεπτά μετά, στο 65′, έδωσε έτοιμο το γκολ στον Φούντα! Το άγχος είχε φύγει από τους γηπεδούχους, ο Πλατανιάς έπρεπε να βγει μπροστά για την ισοφάριση αλλά δεν έκανε κάτι σωστό και έτσι το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος, με την ΑΕΚ να χαμογελάει επιτέλους και να αισιοδοξεί πως θα αποφευχθούν τα χειρότερα.

Man of the match: Ο Γκερέιρο. Μπήκε αλλαγή στο 59′ και λίγα λεπτά χρειάστηκε για να δώσει έτοιμο το γκολ της νίκης στον Φούντα, με υπέροχη ενέργεια.

Αδύναμος κρίκος: Οι Φουρτάδο και Παπαδημητρίου δεν υπήρχαν στον αγώνα…  Ηταν κι άλλοι αυτοί που δεν απέδωσαν καλά αλλά ειδικά αυτοί οι δύο ήταν…

Στο ύψος του: Ο Φούντας ήταν εκεί που έπρεπε, στο 65′, για να κάνει γκολ την ασίστ του Γκερέιρο και να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ. Αρκετά καλός πάντως, με βάση τα δεδομένα πάντα, ήταν και ο Λαγός.

 Η ΑΕΚ ήταν υποχρεωμένη να νικήσει και -επιτέλους- τα κατάφερε. Οι Κιτρινόμαυροι, βέβαια, δεν εντυπωσίασαν με την απόδοση τους και σίγουρα δεν έλυσαν τα προβλήματα τους με αυτή τη νίκη αλλά τουλάχιστον φεύγει ένα βάρος στον ψυχολογικό τομέα. Όσο για τον Πλατανιά, δεν πτοείται άμεσα από αυτή την ήττα καθώς έχει καλή συγκομιδή ως τώρα.

 

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook