Δεν μπορούμε να βρούμε τώρα τα ανασφάλιστα Ι.Χ λέει το Υπουργείο | Και πότε θα τα βρείτε;…

Ελλιπής ο μηχανισμός διασταύρωσης και εντοπισμού. Χρειάζονται εργαλεία και προσωπικό.

Στις καλένδες μπαίνει η εφαρμογή του νόμου για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων καθώς, όπως δήλωσε  ο γενικός γραμματέας Δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης, δεν έχει ολοκληρωθεί η απόκτηση των απαραίτητων μηχανημάτων, λογισμικού και η εκπαίδευση του προσωπικού για την υποστήριξη της προσπάθειας αυτής.

theoharisΤο μέτρο για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων αποτελεί σήμερα σωσίβιο για την ενίσχυση της ρευστότητας των ασφαλιστικών εταιρειών, ωστόσο η συγκρότηση του μηχανισμού πάσχει και, για την ώρα αναβάλλεται για το μέλλον.

Όπως υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας θα πρέπει να υπάρξει η συμβολή του επικουρικού ώστε να ευοδωθεί η προσπάθεια.

Ο κ. Θεοχάρης παραδέχτηκε ότι τα πραγματικά ανασφάλιστα που ανήκουν σε ιδιώτες, δεν είναι όσα ανακοινώνονται. Στα στοιχεία που ανακοινώνονται συμπεριλαμβάνονται και τα οχήματα του δημοσίου. Ωστόσο σε ερώτηση για το αν προβλέπεται να υπάρξει κάποια συνεργασία μεταξύ κράτους και ασφαλιστικών για την ασφάλιση των δημοσίων οχημάτων, ο Χάρης Θεοχάρης το απέκλεισε ρητά, τονίζοντας ότι αυτό θα δημιουργούσε έξοδο. Ούτως ή άλλως, τις ζημιές από κρατικά οχήματα τις καλύπτει το Δημόσιο.

Για την ώρα Δημόσιο και ασφαλιστικές εταιρίες δρέπουν τους καρπούς της επικοινωνιακής πίεσης που ασκήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, μέσω ανακοινώσεων για τα ανασφάλιστα και τους επικείμενους ελέγχους και διασταυρώσεις.

Αρκετοί ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων έχουν σπεύσει να ασφαλιστούν πριν προλάβει να φτάσει η “λυπητερή” της εφορίας στην θυρίδα τους.

 

Πηγή: sofokleousin

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ