Δένδιας | Κανένα από τα θύματα της Μανωλάδας δε θα απελαθεί

δένδιας-κανένα-από-τα-θύματα-της-μανωλ-24793

dendiasΣχεδόν τρεις ημέρες μετά το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας με πυροβολισμούς κατά περίπου 200 μεταναστών από το Μπανγκλαντές, όταν πήγαν στα κτήματα στα οποία εργάζονταν για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα έξι μηνών, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας, βρίσκεται σήμερα στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας Ηλείας.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός ξεκαθάρισε πως κανένα από τα θύματα της αιματηρής επίθεσης δε θα απελαθεί. Μάλιστα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Έχω την ευχέρεια να δώσω στα θύματα αυτό το καθεστώς, που θα τα προστατεύσει από την απέλαση».

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στη Νέα Μανωλάδα το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως «αυτό που συνέβη, όχι μόνο αντίκειται στη νομιμότητα, αλλά αντίκειται ευθέως στην ιδέα της ανθρωπιάς». Επίσης χαρακτήρισε εντελώς απαράδεκτα τα όσα συνέβησαν, τα οποία, όπως σημείωσε, δεν έχουν καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας.

Στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στη Νέα Μανωλάδα είπε:«Δεν έχω την παραμικρή δυσκολία να αποδεχθώ πως το ευρύτερο κράτος, δεν υπήρξε πάντα παρόν, γι’ αυτό χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται».

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση πέρασε σχετική διάταξη, που επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει τα θέματα της ανασφάλιστης εργασίας. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο νομοθέτημα υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Δένδιας έφθασε στη Βάρδα Ηλείας λίγο μετά τις 8:00 το πρωί και επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου ενημερώθηκε σχετικά με τις έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό των τριών ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση των πυροβολισμών εναντίον 200 μεταναστών. Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Βάρδας Ηλείας, υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο Νίκος Δένδιας αναχώρησε, με προορισμό καταυλισμό αλλοδαπών εργατών.

Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε καταυλισμό στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύονται οι τραυματισμένοι αλλοδαποί.

Ο υπουργός συνοδεύεται από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, τον γενικό επιθεωρητή αστυνομίας νοτίου Ελλάδας, τον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον προϊστάμενο της υπηρεσίας αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας.

 
Αντιδράσεις και κατακραυγή
Σωρεία αντιδράσεων και λαϊκή κατακραυγή, αλλά και την καταδίκη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, προκαλεί η επίθεση με όπλα και πυροβολισμούς κατά περίπου 200 μεταναστών από το Μπανγκλαντές, στη Μανωλάδα Ηλείας, όταν πήγαν στα κτήματα, στα οποία εργάζονταν, για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα έξι μηνών.
Απολογισμός, 29 τραυματίες, εκ των οποίων ορισμένοι σοβαρά. Η αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη της καλλιέργειας και έναν εκ των επιστατών του, ενώ οι άλλοι δύο επιστάτες, που επίσης φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό, αναζητούνται από την αστυνομία.
Οι εικόνες που προβάλλονται στα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης, παραπέμπουν σε σκηνικό πολέμου και προκαλούν ντροπή για την εικόνα της Ελλάδας, η οποία, για άλλη μια φορά, διασύρεται διεθνώς.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, Χρήστος Παρθένης, ο κτηματίας και οι επιστάτες του ήταν εξοπλισμένοι με τρόπο, που παραπέμπει στην εποχή της δουλείας στις φυτείες της Αμερικής.
Όπως ήταν φυσικό, η είδηση για τα αποτρόπαια γεγονότα της Μανωλάδας έκανε το γύρο του κόσμου, με το Al Jazeera, το CNN, το BBC, το Associated Press, τη Washington Post και πολλά άλλα ξένα μέσα να μεταδίδουν την είδηση και την Ελλάδα να γίνεται ξανά πρωτοσέλιδο.
Ουσιαστικά μάλιστα, μέσω των καυστικών για την Ελλάδα άρθρων στον ξένο Τύπο, «πέρασε» μια «γραμμή» για μποϊκοτάζ της ελληνικής φράουλας -και δη, αυτής που παράγεται στην περιοχή της Μανωλάδας.

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook