Δάνεια Τραπέζης Χανίων προς φαρμακοποιούς

δάνεια-τραπέζης-χανίων-προς-φαρμακοπ-14437

farmakeia (1)Διαβάζοντας σήμερα την ανακοίνωσή της Τράπεζας Χανίων σχετικώς με την χρηματοδότησή των φαρμακείων έχω να παρατηρήσω τα εξής. Κατ αρχήν να συγχαρώ την τράπεζα για την πρωτοβουλία της την οποία προφανώς πήρε κατόπιν ενημέρωσις σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου από τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου  Χανίων και συμπτωματικός και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της.

Θα ήθελα όμως να τους υποδείξω ένα απλούστερο τρόπο δανειοδοτήσεως των φαρμακείων  μέσω της τράπεζας  Χανίων ο οποίος και την τράπεζα διευκολύνει αλλά και τους φαρμακοποιούς ωφελεί υπό την έγνοια  ότι το επιτόκιο δανεισμού θα είναι μικρότερο διότι προφανώς θα διαπραγματευτεί για το σύνολο των φαρμακείων και όχι μεμονωμένα  ένας ένας φαρμακοποιός. Ο τρόπος αυτός δεν  είναι άλλος από  την δανειοδότηση να την αναλάβει δια λογαριασμό των φαρμακοποιών ο συνεταιρισμός των, ο οποίος είναι ένας   από τους πρώτους της Ελλάδος και ο όποιος   ιδρύθηκε το 1965 με  πρωτοβουλία δική μου και με σκοπό μεταξύ των άλλων και την προστασία των φαρμακοποιών όπως σαφώς προβλέπει το καταστατικό λειτουργίας του.

Άλλωστε προς τούτο θα είναι δυνατό φαντάζομαι να   βοηθήσει και ο σημερινός πρόεδρος του συνεταιρισμού οποίος είναι μέτοχος της τράπεζας αλλά και μέλος του διοικητικού της συμβουλίου ερχόμενος εν ανάγκη σε επαφή και με άλλα πιστωτικά ιδρύματα επιτυγχάνοντας κατ΄ αυτό τον τρόπο το χαμηλότερο επιτόκιο ώστε να μπορούν οι φαρμακοποιοί να κάνουν χρήση του δανείου.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι πως  και δεν το εσκέφθησαν οι υπόλοιποι φαρμακοποιοί της Ελλάδος; Δηλαδή να προσφύγουν σε τραπεζιτικό δανεισμό, αλλά αγωνίζονται για την επιβίωσή των επιχειρήσεων τους και για την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, διότι χωρίς χρηματοδότηση δεν μπορεί να υπάρξει φαρμακευτική περίθαλψη τι θα συμβεί άραγε εάν ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώσει και τα φαρμακεία είναι καταχρεωμένα στις τράπεζες;τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Γιάννης Μουντάκης
[email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook