ΔΝΤ και Κομισιόν ζητούν να «ξηλωθεί» ακόμα και το ΣΔΟΕ

δντ-και-κομισιόν-ζητούν-να-ξηλωθεί-α-35453

sdoe-660Γενεές δεκατέσσερις περνάνε ΔΝΤ και Κομισιόν το υπουργείο Οικονομικών για την οικτρή κατάσταση των μηχανισμών ελέγχου και είσπραξης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ακόμα και ο ορισμός του νέου Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων πάσχει, καθώς στερείται ουσιαστικής αυτονομίας.

Η Έκθεση, που φέρνει στο φως η Ανανεωτική Κίνηση εφοριακών, είναι επίσης γεμάτη «αγκάθια» για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται ή μάλλον δεν πραγματοποιούνται σε μεγάλους φορολογούμενους και άτομα με μεγάλη περιουσία, συστήνοντας επιπλέον το ολοκληρωτικό «ξήλωμα» των υφιστάμενων δομών ακόμα και του ΣΔΟΕ, για το οποίο «προτείνεται» να υπαχθεί στη νέα Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων.

 

Πηγή: ifimerida.gr

2 thoughts on “ΔΝΤ και Κομισιόν ζητούν να «ξηλωθεί» ακόμα και το ΣΔΟΕ

 1. χαχαχα!!
  Φάτε τώρα Εθνική Κυριαρχία, και ελληνική αξιοπρέπεια, αφυή ασπόνδυλα..!
  Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι κυβερνήτες της Ελλάδας, που μετέτρεψαν τη χώρα σε δημοσιονομικό πρεζόνι (εξαρτώμενο από την «ελεημοσύνη» της Τρόικας), δρουν κοντόφθαλμα ακόμα και για το δικό τους το ιδιωτικό συμφέρον, αφού το σπιράλ υποτίμησης & μη-αναστρέψιμης ύφεσης, συρρικνώνει το φέουδό τους, άρα και τα ..κέρδη τους!

  Όλα στην ελληνική κακοδαιμονία ανάγονται στην Πολιτική Shock, τη Νεολιμπεράλ Μακακία που έφτασε την Παγκόσμια Οικονομία σε αυτά τα χάλια, δηλαδή ραγδαίως _ν ε ό π τ ω χ α_κ ρ ά τ η, ακόμα πιο _ε ξ α θ λ ι ω μ έ ν ο υ ς_π ο λ ί τ ε ς, αλλά _β α θ ύ π λ ο υ τ ο υ ς_ο λ ι γ ά ρ χ ε ς.

  Ξέχνα για λίγο το μίσος προς τους «υπεράριθμους τεμπέληδες δημοσίους κοπρίτες», τους «βρωμερούς [λαθρο]μετανάστες», τους επεκτατιστές γείτονες, τους επίβουλους σιωνιστές, τους φθονερούς εξωγήινους, το γείτονά σου που πετάει τα σκουπίδια από το μπαλκόνι, τον περαστικό που σε λοξοκοιτάει, και ούτω κάθ’εξής. Άσε προς στιγμήν και τις «χαμένες ευκαιρίες (περίοδο χάριτος ΟΝΕ & Ολυμπιάδα)», τη Διαφθορά, τη στρεβλή Ανάπτυξη, τη Μιζοκρατία, την Αναξιοκρατία, την Κληρονομική Διαδοχή, και όλα τα υπόλοιπα δωράκια που μας φέρνει η Διαπλοκή των Εξουσιών..

  Δημοσιονομικές προσαρμογές («άνευ ανταλλάγματος ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών», http://sites.google.com/site/evdaemonia/broad-money-stock «εσωτερική υποτίμηση», «ελεγχόμενο ντιφόλτ», «στοχευμένη ανάκαμψη», και λοιπές κουλές συλλήψεις, άκρατης αυτοκαταστροφής), κουρέματα (όχι χρέους, αλλά ..αξιοπιστίας (δηλ PSI)!), με παράλληλα μνημόνια/memoranda (ακαρπίας, υποτέλειας, και εκποιήσεως), με ενέσεις ρευστότητας/δόσεις (φορτωμένες με πανωτόκια) και με λοιπά κακοδαιμονικά, οδηγούν σε εξίσωση με βέβαιη κατάληξη: Στασιμότητα & συρρίκνωση, δηλαδή ό,τι χειρότερο για την αυθόρμητη λειτουργία (και ..αυτορύθμιση) της Οικονομίας: έλλειψη Σιγουριάς, Εμπιστοσύνης, Αισιοδοξίας, δηλαδή _μ ι ζ έ ρ ι α!

  Και κάτι για τους καλοπροαίρετους πολίτες που ακόμα ελπίζουν και αναμένουν:
  Η ΕΛΛΑΣ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ, ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗΣ -ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ!!!

  — Δεν επιδιώκεται επανεκκίνηση της Οικονομίας (με αποκατάσταση
  i. νομοθετικής συνέπειας, ii. επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και iii. δημοσιονομικής αισιοδοξίας)

  — Δεν επιδιώκεται η αποκατάσταση της Ευημερίας (τουλάχιστον με τη μορφή της πρόνοιας / social safety net)

  — Δεν επιδιώκεται αύξηση της αγοραστικής δύναμης, δηλαδή συρρίκνωση του «καλαθιού της νοικοκυράς» (Ούτε καν επιχειρείται ελάφρυνση των ζημιών στα εισοδήματα των πολιτών, π.χ. με μείωση του ΦΠΑ και των φόρων επί καυσίμων.)

  — Δεν επιδιώκεται συρρίκνωση του Χρέους, αφού αυτό σαφώς και διογκώνεται, ιδίως και στο λόγο του ως προς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) -το οποίο ΑΕΠ συρρικνώνεται εσκεμμένα και συντεταγμένα. (Ενώ το συνολικό Χρέος ουσιαστικά διογκώνεται με αθέμιτα έως παράνομα μέσα, ψαλιδίστηκε μονάχα το πιο καλοήθες τμήμα του, ήτοι η Πίστη του Ελληνικού Δημοσίου, με το PSI το 2011, και αυτό με ασαφές κέρδος.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook