«Γνωρίζω & Σέβομαι την πόλη μου»: Ξεκινά το πρόγραμμα περιήγησης από το Δήμο Χανίων

Ξεκινάει την Κυριακή 10 Μαρτίου το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων “ΓΝΩΡΙΖΩ και ΣΕΒΟΜΑΙ την πόλη μου: ταξίδι στην Ιστορία, στα Σοκάκια, τις Μνήμες και τα Χρώματα της πόλης των Χανίων”, το οποίο υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς του πολιτισμού και τουρισμού.

Afisa Periigisis

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 στις 11.00 το πρωί και θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή – έως το τέλος Μαΐου 2013. Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών μηνών θα πραγματοποιηθούν 11 συνολικά ξεναγήσεις στην παλιά πόλη αλλά και σε άλλα σημεία υψηλού πολιτιστικού/τουριστικού ενδιαφέροντος των Χανίων.

Σκοπός του προγράμματος, όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης είναι «να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της πόλης των Χανίων, να περιηγηθούν και να γνωρίσουν την ιστορία, τα μνημεία και τον πολιτισμό του τόπου μας».

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη για όλους, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιοτική παροχή της υπηρεσίας ξενάγησης.

Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων για τον μήνα Μάρτιο έχει ως εξής:

• 10/03/2013: Ξενάγηση στο “Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων” (από τους ξεναγούς των Χανίων / Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Mητροπόλεως – Τριμάρτυρη )

• 17/03/2013: Ξενάγηση στην “Παλαιά Πόλη των Χανίων” (από τους ξεναγούς των Χανίων / Σημείο Συνάντησης – Αφετηρία: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς).

• 24/03/2013: Ξενάγηση “Φάρος Χανίων & Έκθεση Αρχαίας & Παραδοσιακής Ναυπηγικής– Μινωικό Πλοίο” (από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης κ. Μανώλη Πετράκη / Σημείο Συνάντησης: Νεώριο του Μόρο – Ενετικό Λιμάνι)

• 31/03/2013: Ξενάγηση στην “Παλαιά Πόλη των Χανίων” (από τους ξεναγούς των Χανίων / Σημείο Συνάντησης – Αφετηρία: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς)

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χανίων, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 10:00 -13:00 μμ, στο τηλέφωνο: 28213 41666 ή στο e-mail: [email protected]

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ