Για φοροδιαφυγή 5,5 εκατ. ευρώ κατηγορεί το ΣΔΟΕ τον βουλευτή Βασίλη Καπερνάρο και για 2 εκατ. τον γιατρό Λάκη Νικολάου

για-φοροδιαφυγή-55-εκατ-ευρώ-κατηγορεί-106811

kapernarosΛαβράκια βαρεών βαρών τσίμπησε το ΣΔΟΕ σε εκτενείς ελέγχους που πραγματοποίησε κατόπιν ανώνυμων καταγγελιών σε επώνυμους ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως δικηγόρους και γιατρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανώνυμη καταγγελία αφορούσε σε 36 δικηγόρους και έγινε στον Οικονομικό Εισαγγελέα Πεπόνη, ο οποίος διαβίβασε την υπόθεση στο ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω.

Από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και τον έλεγχο πόθεν έσχες σε βάθος 10ετίας, το πρώτο λαβράκι ήταν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος είχε αποκρύψει εισόδημα 5,5 εκατ. ευρώ.

Το πρόστιμο ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ και όπως τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εάν ο βουλευτής δεν προσέλθει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να καταβάλει ή να ρυθμίσει την οφειλή, θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

nikolaou-lakhsΤο δεύτερο λαβράκι είναι ο γνωστος γιατρός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Λάκης Νικολάου, ο οποίος κατά τον έλεγχο βρέθηκε να έχει αποκρύψει εισόδημα 2 εκατ. ευρώ.

Η τρίτη μεγάλη περίπτωση φοροδιαφυγής αφορά σε ιδιοκτήτη πολυτελούς κατοικίας στη Μύκονο, την οποία εκμίσθωνε χωρίς όμως να δηλώνει το εισόδημα και είναι ενδεικτικό ότι σε μόλις έναν χρόνο το αποκρυβέν εισόδημα έφτασε στις 400 χιλιάδες ευρώ!

Όσον αφορά, δε, στην υπόθεση του ζεύγους Παπαντωνίου, το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, επισημαίνει ότι η φοροδιαφυγή ύψους 3,5 εκατ. ευρώ ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει τα ευρήματα της έρευνας για τα εξοπλιστικά προγράμματα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλα στοιχεία.

  • Τι απαντά ο Βασίλης Καπερνάρος

Αμφισβητεί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος την έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ σύμφωνα με την οποία φέρεται να απέκρυψε 5,5 εκατ. ευρώ. «Ελεγξαν τα χρήματα που μπήκαν στον λογαριασμό, αλλά όχι αυτά που βγήκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας, παράλληλα, πώς δεν κλήθηκε να δικαιολογήσει τα ποσά που βρέθηκαν στον συγκεκριμένο τραπεζικό του λογαριασμό στον οποίο, όπως επισήμανε κατατίθονταν ποσά που αφορούσαν δικηγορικές υποθέσεις που χειριζόταν και είχαν ως αποδέκτες πελάτες του και όχι μόνο.

«Σε αυτά τα χρήματα είναι τα τιμήματα που πήρα από δύο πωλήσεις σπιτιών. Είναι ο κυρ Γιώργης ο γείτονας της μακαρίτισσας της μάνας μου στο Ιλιον που έπαιρνε τη σύνταξή της μάνας μου που ήταν στο γηροκομείο και την έβαζε στο λογαριασμό. Υπάρχουν δανεικά που έδωσα στην κουνιάδα μου και μου τα επέστρεφε καταθέτοντας τα χρήματα σε αυτό το λογαριασμό. Υπάρχουν αμοιβές πελατών που τους έβγαζε το δικαστήριο με αμετάκλητες αποφάσεις αποζημιώσεις για τροχαία ατυχήματα και τα χρήματα αυτά, όπως όλων των δικηγόρων, έμπαιναν στο λογαριασμό μου. Μετά από δύο τρεις ημέρες τα έβγαζα και τους τα έδινα.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπερνάρος μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Ζοugla.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τόνισε επίσης, ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ βασίζεται σε έλεγχο που έγινε ως εξής: Συνέκριναν τις φορολογικές του δηλώσεις των τελευταίων 13 ετών με τα ποσά που μπήκαν στο λογαριασμό του το ίδιο διάστημα. Ομως, όπως υποστήριξε ο κ. Καπερνάρος, έλαβαν υπόψη τους μόνο τα λεφτά που μπήκαν και όχι και αυτά που βγήκαν από το λογαριασμό, ενώ ο ίδιος δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων. «Οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ άνοιξαν τους λογαριασμούς και πήραν τις φορολογικές μου δηλώσεις και λένε ανοίξαμε τους λογαριασμούς και έχουν κατατεθεί αυτά τα ποσά. Δεν ξέρουν τα λεφτά που βγήκαν από τους λογαριασμούς. Εχουν αυτά που μπήκαν όχι αυτά που βγήκαν. Εκαναν σούμα τις καταθέσεις μου από το 2000 έως το 2013 και πήραν τις φορολογικές μου δηλώσεις και λένε υπάρχει δυσαναλογία» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και εξήγησε πως το ΣΔΟΕ έκανε αυτό τον τύπου τον έλεγχο και έστειλε το φάκελο προκειμένου να διενεργήσει τον περαιτέρω έλεγχο η ΔΟΥ στην οποία ανήκει. «Αυτό είναι και τώρα πρέπει να κληθώ εγώ να πω ότι αυτή η δυσαναλογία θεραπεύεται», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν έχει φορολογηθεί για τα εισοδήματά του ο κ. Καπερνάρος απάντησε λέγοντας πως έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. «Δεν υπάρχει πιο τυπικός από εμένα», πρόσθεσε ενώ ανέφερε τα εισοδήματά του ετησίως ανέρχονται περίπου στις 300.000 ευρώ.

 

Πηγή: iefimerida

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook