Γιάννης Σμαραγδής: «Βρίσκομαι στο χείλος του γκρεμού» | Να κάνουμε κάνα έρανο…

smaragdisΣτην εφημερίδα Real News αυτής της Κυριακής έδωσε μια συνέντευξη ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε ότι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο λόγω συσσωρευμένων υπέρογκων χρεών.

Ο σημαντικός αυτός σκηνοθέτης, ο οποίος κατάφερε να κάνει ρεκόρ εισιτηρίων (1.200.000 θεατές) στην Ελλάδα το 2007 με την ταινία El Greco, δηλώνει ότι αν και έκανε μεγάλες μέχρι τώρα παραγωγές, κατάφερε να μείνει φτωχός.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, παρά το ρεκόρ εισιτηρίων του El Greco, μετά την επιτυχία του, “πουλήσαμε τα γραφεία μας για να καλυφθούν τα έξοδα. Ο παραγωγός δεν παίρνει πολλά χρήματα από τις εισπράξεις. Ούτε δύο ευρώ από κάθε εισιτήριο που στοιχίζει επτά”, επισημαίνει.

Ο Γιάννης Σμαραγδής δηλώνει φτωχός και εξομολογείται ότι έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις ανάγκες του.

«Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους χολιγουντιανούς σκηνοθέτες μέσα στον πλούτο και την άνετη ζωή. Στην Ελλάδα φαίνεται πως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μέχρι τώρα κατάφερα να κάνω μεγάλες παραγωγές, αλλά να μείνω φτωχός» παραδέχεται και συμπληρώνει: «Τώρα είμαι στο χείλος του γκρεμού. Δεν είχα και δεν έχω καν αυτοκίνητο. Πηγαίνω με τα πόδια στο μετρό. Και έχω μειώσει στο ελάχιστο τις ανάγκες μου. Όπως και όλοι οι Έλληνες. Αλλά είμαι αισιόδοξος, γιατί πιστεύω πως όταν κάνεις καλό σου ανταποδίδεται. Το καλό γεννάει καλό».

Ωστόσο η τελευταία του ταινία, «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» δεν πήγε τόσο καλά σε εισπράξεις, (περίπου 320.000 εισιτήρια),  κάτι που αποδίδεται τόσο στην κρίση που έχει πλήξει τον κινηματογράφο, αλλά – σύμφωνα με τον κύριο Σμαραγδή – και στις απόψεις των κριτικών.

«Οι θεατές θα ήταν οι διπλάσιοι, αν δεν δεχόταν η ταινία αυτή τη χυδαία “υποδοχή” από τους κριτικούς, που χτύπησαν δύο βασικά στοιχεία της. Τις έννοιες της πατρίδας και της ψυχής. Αλλά φαίνεται ότι δεν πιστεύουν ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο», καταλήγει.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΗ Παυλίνα Νασιουτζικ μιλά για τον Νίκο Ρωμανό: “Ο Αλέξης ξεψύχησε στα χέρια του”
Επόμενο άρθρο“Εξάρα” για τα κορίτσια του Α.Ο.Χανιά | Συγχαρητήρια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ