Γεννήθηκε Ηρακλειώτισσα και έγινε Ηρακλειώτης με επέμβαση αλλαγής φύλου και την βούλα του Πρωτοδικείου

γεννήθηκε-ηρακλειώτισσα-και-έγινε-ηρ-44215

ΗΡΑΚΛΕΙΟΤΗΣΤο Ηράκλειο απέδειξε περίτρανα ότι δεν έχει ταμπού και προσέφερε σε έναν 26χρονο αυτό που δικαιούται, να ζήσει όπως νομίζει!

Ο 26χρονος γεννήθηκε γυναίκα, όμως μετά από εγχείρηση αλλαγής φύλου, πλέον είναι άνδρας. Ωστόσο η ληξιαρχική πράξη γέννησης και η ταυτότητά του άλλα έλεγαν! Όμως, η πρώτη απόφαση βεβαίωσης αλλαγής φύλου εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Πρόκειται για μία σημαντική απόφαση τόσο σε επίπεδο συμβολισμού επειδή είναι η πρώτη σε επίπεδο Ηρακλείου όσο και ουσίας για τον ίδιο τον 26χρονο. Όπως επισημαίνει, τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα για εκείνον. Στην αρχή η οικογένεια του δυσκολεύτηκε να αποδεχτεί την πραγματικότητα και την επιλογή του, στην πορεία όμως συνειδητοποίησε ότι αυτός ήταν μονόδρομος για την ευτυχία του. «Η οικογένεια μου και οι φίλοι μου με υποστήριξαν πολύ και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα» δήλωσε.

Ο 26χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου πριν από μερικούς μήνες. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα τελούσε υπό ψυχιατρική παρακολούθηση, όπως προβλέπεται, προκειμένου να αποσαφηνιστεί από τους ειδικούς ότι όντως επρόκειτο για μία συνειδητοποιημένη απόφαση και όχι για μία παρόρμηση ή κάποια ψυχιατρική διαταραχή που θα μπορούσε να έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τον ίδιο.

Και αυτό γιατί έχουν καταγραφεί περιστατικά αυτοκτονιών νεαρών ανθρώπων λίγο καιρό μετά τις επεμβάσεις αλλαγής φύλου, για τις οποίες δεν τους δόθηκαν έγκριση στην Ελλάδα και τις έκαναν σε κλινικές του εξωτερικού.

Στην περίπτωση του 26χρονου υπήρξε ψυχιατρική παρότρυνση για να προχωρήσει τις διαδικασίες αφού ήταν ξεκάθαρο ότι σε όλη του την ζωή ένιωθε και συμπεριφερόταν ως άνδρας και η επιλογή αυτή ήταν απολύτως ώριμη.

Ο 26χρονος, πάντα με την ένθερμη υποστήριξη του περιβάλλοντος του, υποβλήθηκε σε ολική αφαίρεση των ατροφικών γυναικείων γονάδων, σε φαλοπλαστική και προσθετική όρχεων, αποκτώντας πλέον τα ανατομικά χαρακτηριστικά του άρρενος φύλου.

Ακολούθως, με την νομική υποστήριξη του δικηγόρου του, Απόλλωνα Καλογερόπουλου, έκανε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εκδοθεί δικαστική απόφαση βεβαίωσης αλλαγής φύλου και να δηλωθεί καταρχήν στο ληξιαρχείο του δήμου Ηρακλείου ως άρρεν και με ανδρικό όνομα.

Πηγή: Cretalive | Φωτο: Αρχείου

One thought on “Γεννήθηκε Ηρακλειώτισσα και έγινε Ηρακλειώτης με επέμβαση αλλαγής φύλου και την βούλα του Πρωτοδικείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook