«Βούλιαξαν» τα Χανιά από κόσμο | Με καλό καιρό το σούβλισμα του οβελία

βούλιαξαν-τα-χανιά-από-κόσμο-με-καλό-59246

chania tourismosΜε «αεροπλάνα και βαπόρια» χιλιάδες επισκέπτες έφθασαν αυτές τις μέρες στα Χανιά προκειμένου να περάσουν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, δίνοντας ζωή στην πόλη και στην ύπαιθρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες μέρες έφθασαν στον Νομό ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς περίπου 11.200 επισκέπτες, ενώ 9.200 άτομα ήρθαν μέσω πτήσεων του εξωτερικού.

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τον εισερχόμενο τουρισμό καθώς, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων, η τουριστική περίοδος έχει ήδη αρχίσει, με τους πρώτους ξένους επισκέπτες να ενισχύουν την τοπική οικονομία σε μία δύσκολη περίοδο. Όσο για τον εσωτερικό τουρισμό, η πλειοψηφία των επισκεπτών που έχουν έρθει για να γιορτάσουν το Πάσχα κοντά σε συγγενείς, διαμένουν κυρίως σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια.

chania agora kosmosΣτο μεταξύ με καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα γίνει στα Χανιά το σούβλισμα του οβελία καθώς ο υδράργυρος πρόκειται να ξεπεράσει τους 25 – 28 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανώλη Λέκκα.

Η καλοκαιρία κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα θα επιτρέψει στους πολίτες να απολαύσουν τις παραδόσεις των ημερών και ο καιρός θα είναι σύμμαχος για τους ταξιδιώτες.

Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί την Κυριακή, αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα, σε υψηλά επίπεδα, δηλαδή πάνω από τους 25 – 28 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τη νύκτα θα κυμαίνεται στους 13 – 14 βαθμούς Κελσίου στις παράκτιες περιοχές.

Οι άνεμοι στην Κρήτη θα είναι ιδιαίτερα εξασθενημένοι με εντάσεις 3 – 4 Μποφόρ, πνέοντας από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις, ενώ κατά τη διάρκεια της νύκτας θα επικρατεί άπνοια.

 

troxaiaΣτα Χανιά, όπως σε όλη τη χώρα, έχουν εντατικοποιηθεί τα μέτρα ασφαλείας, αστυνόμευσης και τροχαίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης. Και προστίθεται:

«Παράλληλα, αυξάνονται οι έλεγχοι για την παράνομη κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση κροτίδων, βεγγαλικών κ.λ.π., που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τραυματισμούς και απώλεια ανθρώπινης ζωής. Στόχος των μέτρων είναι η προληπτική και αποτρεπτική παρουσία και δράση της Αστυνομίας καθώς και η αποτελεσματική παρέμβασή της, όπου απαιτείται ή οπότε κρίνεται αναγκαίο».

Πηγή: Χανιώτικα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook