Βάμβουκας: Θα διεκδικήσω τον Δήμο Χανίων

βάμβουκας-θα-διεκδικήσω-τον-δήμο-χανί-11684

vamvoukas«Θα θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος Χανίων».

Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων, μιλώντας σήμερα στον SUPER FM 89.6 ο επικεφαλής  της Δημοτικής Παράταξης, «Δήμος Ενεργών Πολιτών» Τάσος Βάμβουκας, τονίζοντας πως, «η παράταξή μας, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με βάση και το μικρό χρονικό διάστημα που είχαμε στην διάθεσή μας, τα πήγαμε πάρα πολύ καλά, οπότε αυτή την φορά, θα διεκδικήσουμε με αξιώσεις τον Δήμο Χανίων».

Αυτό είχαμε υποσχεθεί στους ψηφοφόρους μας. Βέβαια επειδή οι συνθήκες που επικρατούν τώρα είναι ευμετάβλητες και το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ ρευστό θα δούμε, πάντως η διεκδίκηση είναι δεδομένη.

Όμως πρέπει να επισημάνω πως, δεν είμαι παραδοσιακός πολιτικός και δεν θέλω να γίνω πολιτικός».

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ  

Στο μεταξύ, σε ερώτηση για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, Τάσος Βάμβουκας ανέφερε ότι,

«είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα, αντιβιοτικά, φάρμακα για τον θυρεοειδή  αντιπερτασικά και άλλα.

farmakaΑυτή η δυσλειτουργία έχει δημιουργηθεί λόγω των μειώσεων στις τιμές των φάρμακων κατά 10%. Τι σημαίνει αυτό, επειδή οι φαρμακαποθήκες χάνουν ένα μεγάλο μέρος από την κερδοφορία τους,

έχουν αναστείλει τις αγορές τους ή τις έχουν ελαχιστοποιήσει, με αποτέλεσμα και τα φαρμακεία με την σειρά τους να κάνουν ακριβώς το ίδιο, καθώς δεν βρίσκουν ν’ αγοράσουν φάρμακα από τις φαρμακαποθήκες ή από το γενικό εμπόριο και για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση.

Πρόκειται για ένα καθαρά τεχνικό θέμα, το οποίο θα λυθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Όπως εξήγησε ο κ. Βάμβουκας, «οι φαρμακοβιομήχανοι, αυτή τη στιγμή πωλούν φάρμακα, ωστόσο το ενδιάμεσο εμπόριο που είναι κυρίως οι φαρμακαποθήκες, διστάζουν ν’ αγοράσουν διότι θα έχουν πολύ μεγάλη μείωση των αποθεμάτων τους και επειδή έχουν φτάσει σε πολύ οριακά επίπεδα κερδοφορίας, κινδυνεύουν να υποστούν ζημιές.

Αυτό όμως  σημαίνει ότι, οι φαρμακαποθήκες, προμηθεύονται μόνο τα εντελώς απαραίτητα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ν’ ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση που υπάρχει.

Από σήμερα ωστόσο, οι φαρμακαποθήκες θα αρχίσουν ν’ αγοράζουν φάρμακα στις νέες μειωμένες τιμές και με την σειρά τους και τα φαρμακεία θα ανεφοδιαστούν.

Ωστόσο, η κατάσταση θ’ αρχίσει να ομαλοποιείται σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook