Αφοδευτήριο ο Μορώνης

αφοδευτήριο-ο-μορώνης-1183

Με αφορμή το δημοσίευμα του Γιώργου Γεωργακάκη στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα, πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι από το 1998 μέχρι και σήμερα, δεν έχει αλλάξει τίποτα, σε ότι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στον πολύπαθο πλέον ποταμό Μορώνη.

Όσο και αν ο τότε Καποδιστριακός Δήμος Σούδας, κατέβαλε προσπάθειες ν’ αναδείξει και να προστατέψει το ποτάμι, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Αφού κάποιοι ανεγκέφαλοι,(παρά την σήμανση που υπάρχει, ότι απαγορεύεται η ρήψη σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων)κατά καιρούς εναπόθεταν στο Μορώνη, τα μπάζα αλλά και κάθε λογής σκουπίδια με αποτέλεσμα ν΄αποτελεί εστία μόλυνσης, ένα ποτάμι που είναι σημαντικός υγρότοπος για το Νομό Χανίων.

Στην πορεία των χρόνων, έγιναν αρκετά ρεπορτάζ που αφορούσαν την εν λόγω περιοχή, αφού όσο και αν οι μικροί μαθητές, στο πλαίσιο περιβαλλοντικών δράσεων καθάριζαν το ποτάμι από τ΄απορρίμματα, τόσο κάποιοι άλλοι συνέχιζαν και απ΄ότι φαίνεται συνεχίζουν την καταστροφική τους δράση, μετατρέποντας αυτή τη φορά τον Μορώνη σε δημόσιο αφοδευτήριο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook