Αρχίζει το “πάρτυ” στους Δήμους | “Ανοίγει ο δρόμος” για την πρόσληψη συμβασιούχων

dimosioi-ypallhloiΤην στιγμή που είναι σε εξέλιξη το μέτρο της διαθεσιμότητας, μια νέα απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έρχεται να “λύσει” τα χέρια των Δημάρχων όσον αφορά στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Καθώς σύμφωνα με το Αριθ. Πρωτ.: οικ. 532/07-01-13 έγγραφό της προς τους δήμους της χώρας,για την από 31-12-2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 256Α/2012), σύμφωνα με την οποία ρυθμίζονται κατεπείγοντα θέματα του υπουργείου, δίνει το «πράσινο φως» για χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού ΙΔΟΧ (8μηνίτες, 9μηνίτες, 11μηνίτες) και για συμβάσεις μίσθωσης έργου.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «με το άρθρο 2 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ.

Ειδικότερα, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην περίπτωση 3 του άρθρου αυτού, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου, βάσει αιτημάτων των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων, για τα οποία έχει δοθεί έγκριση από την Επιτροπή της 33/2006 ΠΥΣ, όπως ισχύει, έως 31-12-2012, να μπορούν να συναφθούν έως 31-12-2013 και εν συνεχεία να υλοποιηθούν».

Η ρύθμιση αυτή, κρίθηκε απαραίτητη λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε το 2012 στη χορήγηση εγκρίσεων πρόσληψης συμβασιούχων από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, «που με τη σειρά της ήταν απόρροια της διεξαγωγής δύο εθνικών εκλογών και των αντίστοιχων προεκλογικών περιόδων, κατά τις οποίες δεν επιτρέπονταν οι προσλήψεις, ούτε οι προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες (αποστολή αιτημάτων από τους φορείς, χορήγηση εγκρίσεων)».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑνακοινώθηκαν οι νικητές για την καλύτερη εορταστική βιτρίνα στα Χανιά
Επόμενο άρθροΠοιες αποδείξεις «περνάνε» στην Εφορία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ