Απόφαση-σοκ: Αποχωρεί από την Α1 ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων

απόφαση-σοκ-αποχωρεί-από-την-α1-ο-ναυτι-14206

nox 3Απόφαση-σοκ για το Ναυτικό Όμιλο Χανίων ο οποίος με ανακοίνωση που εξέδωσε, γνωστοποιεί την αποχώρησή του από το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας στο πόλο και την συμμετοχή του στην Α2. Στη μακροσκελέστατη ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Χανιώτικου Ομίλου αποδίδει την απόφαση στην αδυναμία λειτουργίας -τους επόμενους μήνες- της 50άρας πισίνας του Κολυμβητηρίου Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ν.Ο. Χανίων αναφέρει τα εξής:

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων μετά από συνεχείς ενέργειες μηνών, κάλεσε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 ανοικτή σύσκεψη εκπροσώπων και φορέων της πόλης στα γραφεία του, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας της πισίνας 50μ. τους χειμερινούς μήνες. Στη συνάντηση εκτός των μελών του Δ.Σ. του Ομίλου συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Ε.Α.Κ. Χανίων, δύο Αντιδήμαρχοι του Δήμου Χανίων και εκπρόσωπος της Κ.Ο.Ε. Στη συνάντηση δεν παρέστησαν/εκπροσωπήθηκαν οι Βουλευτές Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης και τοπικοί φορείς που είχαν κληθεί, αν και είναι ήδη σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Ν.Ο. Χανίων ή/και έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους.

Η προαναφερόμενη συνάντηση, ως συνέχεια των πολύμηνων προσπαθειών του Ναυτικού Ομίλου για την γνωστοποίηση των προβλημάτων του Κολυμβητηρίου Χανίων, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ανέδειξε ιδέες και προτάσεις, οι οποίες ωστόσο δεν απαντούν στο άμεσο και καίριο ερώτημα, της συνέχισης της λειτουργίας της πισίνας 50μ. κατά τους χειμερινούς μήνες της αγωνιστικής περιόδου 2013-14. Οι ιδέες και προτάσεις αυτές αποτελούν ναι μεν μια βάση συζήτησης για το μέλλον αλλά δεν δίνουν λύση για την κάλυψη της δαπάνης λειτουργίας της πισίνας 50μ. τους επόμενους μήνες, όπου το νερό θα χρειαστεί να θερμαίνεται. Ο προϋπολογισμός του Ε.Α.Κ. Χανίων λόγω των περικοπών που έχει υποστεί, δεν μπορεί να καλύψει την αυξημένη δαπάνη προμήθειας πετρελαίου για να λειτουργήσει η προαναφερόμενη πισίνα. Ως εκ τούτου, η συνάντηση αυτή δεν προσέφερε λύση στο μείζον θέμα που μας απασχολεί, τόσο για την Ανδρική Ομάδα Πόλο όσο και για τα άλλα κολυμβητικά τμήματα που διαθέτουμε.

Πέρυσι (2012-13) είχε ανακύψει το ίδιο πρόβλημα και η Ανδρική Ομάδα του Ν.Ο. Χανίων δεν είχε πισίνα για προπονήσεις και παιχνίδια εντός έδρας. Γι’ αυτό ο Ν.Ο. Χανίων χρησιμοποίησε ως έδρα της ομάδας το Κολυμβητήριο της Ηλιούπολης στην Αθήνα. Δηλαδή, αφενός οι παίκτες δεν έπαιξαν ούτε ένα παιχνίδι μπροστά στους φιλάθλους τους, δεν μπόρεσαν να προπονηθούν σωστά στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και επιπρόσθετα ταλαιπωρήθηκαν με μετακινήσεις εκτός της έδρας της μόνιμης κατοικίας τους. Αφετέρου, το σωματείο υποχρεώθηκε σε επιπλέον σημαντική οικονομική επιβάρυνση, λόγω της μετακίνησης και διαμονής των παικτών στην Αθήνα για τα παιχνίδια εντός έδρας, εκτός των παιχνιδιών που έπρεπε να γίνουν σε άλλες πόλεις εκτός Αθηνών. Ωστόσο, οι παίκτες και οι προπονητές έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν και η Διοίκηση στήριξε αυτή την προσπάθεια, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό ότι αν δεν λυθεί το ζήτημα της πισίνας θα είναι δύσκολο έως ανέφικτο να συνεχίσει.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, συνήλθε την  Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 σε συνεδρίαση το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και συζήτησε διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της πισίνας 50μ., η οποία σχετίζεται άμεσα αφενός με την Ανδρική Ομάδα και αφετέρου με τα λοιπά αθλήματα/τμήματα που καλλιεργεί ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων (κολύμβηση, τεχνική κολύμβηση, συγχρονισμένη κολύμβηση καθώς και υδατοσφαίριση μικρών κατηγοριών-ηλικιών). Πεποίθηση του Ν.Ο. Χανίων είναι ότι ένα Κολυμβητήριο είναι σε λειτουργία, όταν η βασική-αγωνιστική πισίνα που διαθέτει, λειτουργεί. Δυστυχώς, στα Χανιά για άλλη μια χρονιά η αγωνιστική πισίνα 50μ. θα κλείσει τους Χειμερινούς μήνες ενώ θα παραμείνουν ανοικτές οι δύο μικρές (12.5μ. και 25μ), που μόνο ως προπονητήρια μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες και υπό προϋποθέσεις (σύμφωνα με το άθλημα, την ηλικία των παιδιών, τον αριθμό αθλητών, κλπ). Φαίνεται λοιπόν ότι το Νησί μας θα στερηθεί για άλλη μια φορά τον υγρό αγωνιστικό του στίβο (ενδεχομένως μαζί με την αντίστοιχη πισίνα του Ηρακλείου).

Μπροστά σε αυτή τη συγκυρία και με γνώμονα ότι ο Ν.Ο. Χανίων έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, έχει εξετάσει όλες τις πιθανές λύσεις για τη λειτουργία της 50άρας, έχει απευθυνθεί προς όλους που μπορούν να βοηθήσουν, έχει δαπανήσει υψηλά ποσά για να στηρίξει την ομάδα πέρυσι (2012-13) με συνέπεια να έχει περιέλθει σε σημαντική οικονομική αδυναμία φέτος, κατέληξε ότι χωρίς ουσιαστικά δική του υπαιτιότητα, αν συνεχίσει να στηρίζει την Ομάδα για να παίζει εκτός Χανίων, υποθηκεύει το μέλλον του.

Το Δ.Σ. εκφράζοντας υπερηφάνεια για το σημαντικό έργο που έχει πραγματοποιηθεί στην μακρόχρονη πορεία του Ν.Ο. Χανίων αλλά και απογοήτευση για την υποβάθμιση στην οποία οδηγείται ο αθλητισμός στη χώρα και στην πόλη, μιας δημιουργικής απασχόλησης και διεξόδου των νέων, αναγκάστηκε να αποφασίσει ότι δεν θα μπορέσει να συμμετέχει στην κλήρωση για την Α1 Εθνική Κατηγορία Υδατοσφαίρισης Ανδρών και θα αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών 2013-14.

ON.O.Χανίων απευθυνόμενος στην Κ.Ο.Ε., παρακαλεί για τις ενέργειες της Ομοσπονδίας προκειμένου να συμμετέχει στο πρωτάθλημα που ορίζουν οι κανονισμοί.

Παρόλα αυτά ο Ν.Ο. Χανίων δηλώνει ότι θα είναι παρών, θα συνεχίσει υπό τις υπάρχουσες δύσκολες συνθήκες το αθλητικό έργο του καθώς και την προσπάθεια σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, για την πλήρη λειτουργία του Κολυμβητηρίου Χανίων όλους τους μήνες του χρόνου, όπως αρμόζει.

Η Κρήτη το αξίζει,

η πόλη των Χανίων το αξίζει,

η 80χρονη ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων το αξίζει,

η 20χρονη πορεία της Χανιώτικης Ανδρικής ομάδας στην Α1 Εθνική Κατηγορία Υδατοσφαίρισης το αξίζει,

οι ενεργοί και παλαιότεροι Χανιώτες Παίκτες και Προπονητές το αξίζουν,

οι διακρίσεις των ενεργών και παλαιοτέρων Πρωταθλητών του Ν.Ο. Χανίων σε Ελλάδα και εξωτερικό το αξίζουν,

η προσπάθεια των Αθλητών και Προπονητών του Ν.Ο. Χανίων το αξίζει,

η προσπάθεια τόσων γονιών που εμπιστεύονται τα παιδιά τους από μικρή ηλικία το αξίζει καθώς και,

η προσπάθεια τόσων μελών που πρόσφεραν και προσφέρουν την αφοσίωσή τους στον Ναυταθλητισμό, το αξίζει.

Τέλος, ο Ν.Ο. Χανίων ελπίζει σε μια γρήγορη επανάκαμψη της Ομάδας στην κορυφαία κατηγορία της Υδατοσφαίρισης Ανδρών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook