Απόδοση ευθυνών στον Παπακωνσταντίνου ζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί

απόδοση-ευθυνών-στον-παπακωνσταντίν-17976

PAPA OLOIΈνας – ένας οι Έλληνες πολιτικοί ζητούν να μην επιδειχθεί καμία ανοχή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και πολλοί είναι αυτοί που μιλούν ακόμα και για σύλληψη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να πειράξει τη λίστα Λαγκάρντ ενώ η Αλέκα Παπαρήγα κάνει λόγο για κοινό ποινικό αδίκημα.

ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ότι τώρα «επιχειρεί να »πειράξει» την ίδια την έρευνα περιορίζοντάς την σε ένα μόνο πρόσωπο, ώστε να γλιτώσει η κυβέρνηση από τη διάλυση της όποιας εναπομείνασας ηθικοπολιτικής διάστασής της». Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εμπαιγμό» και «προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού», τονίζοντας ότι «ένα από μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, που συνδέεται άμεσα με τη διαφθορά, την ελεγχόμενη ανομία, την εκτεταμένη φοροδιαφυγή που χαρακτήριζαν τη λειτουργία του δικομματικού πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών, επιχειρείται να περιοριστεί στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου».

Όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, «η προκαταρκτική για το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου είναι το λιγότερο στην παρούσα φάση και δεν ικανοποιεί τη λαϊκή απαίτηση για κάθαρση και απόδοση ευθυνών».

«Αλήθεια ο κ. Βενιζέλος, που υπεξαίρεσε επί μήνες τη λίστα δεν έχει ευθύνες; Το γεγονός ότι η αλλοίωση των στοιχείων της λίστας έγινε επί πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου τον καθιστά άμοιρο ευθυνών; Δεν γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός το περιεχόμενο της λίστας; Η Ν.Δ και ο κ Σαμαράς δεν γνώριζαν πριν και μετά τις εκλογές για την ύπαρξη της λίστας; Γιατί συνέβαλαν με τη στάση τους στην προσπάθεια να αποσιωπηθεί η υπόθεση;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Aπάντηση Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, δήλωσε: «Η κυβέρνηση κινείται με σοβαρότητα και συνέπεια βάσει συγκεκριμένων στοιχείων και τηρώντας πιστά τις θεσμικές διαδικασίες. Δεν παίζει με τους νόμους και τους θεσμούς και δεν καταφεύγει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν «εκατοντάδων ονομάτων που είχαν διαγραφεί από τη λίστα Λαγκάρντ». Οι περιστάσεις απαιτούν υπευθυνότητα και όχι πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Αλέκα Παπαρήγα

«Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ βγάζει ακόμα για μια φορά στην επιφάνεια την σαπίλα του πολιτικού συστήματος αλλά και την συνειδητή προσπάθεια να παραμένει σε ισχύ ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Καμιά παραγραφή, να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, να υπάρχει τιμωρία μέσα κι έξω από την Βουλή», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. «Για το συνταγματικό κώλυμα που υπάρχει, δεν μπορεί να περιμένουμε πότε θα γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος, δεν μπορεί να υπάρξει παραγραφή ούτε μιας μέρας. Με την έννοια αυτή, θεωρούμε ότι δεν αρκεί η διαδικασία τιμωρίας των σημερινών ενόχων. Πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις, όταν κάτι βγαίνει στην δημοσιότητα, γιατί τα περισσότερα μένουν κρυφά, να υπάρχει άμεση και αποφασιστική αντίδραση και τιμωρία», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Δημοκρατική Αριστερά

Από τη μεριά της η Δημοκρατική Αριστερά, σε σχετική της ανακοίνωση, αναφέρει πως η «πολιτική πρωτοβουλία της Bουλής για τη διερεύνηση των ποινικών και πολιτικών ευθυνών, οι οποίες προκύπτουν από σαφείς ενδείξεις, όπως αποτυπώνονται στο φάκελο που διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο, πρέπει να στοχεύει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και στον καταλογισμό ευθυνών για κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο».

Στη συνέχεια στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζεται πως ήταν το πρώτο κόμμα που ανέδειξε τη σημασία της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ και «χθες δια του προέδρου της ανέλαβε την πρωτοβουλία μέσω της πρότασης για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, θα πρωτοστατήσει στην πλήρη αξιοποίηση, τόσο αυτής της λίστας, όσο και όλων των άλλων που υπάρχουν για τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, ώστε να αποκατασταθεί το δημόσιο συμφέρον».

«Η κοινωνία που δοκιμάζεται απαιτεί και τη διαλεύκανση της υπόθεσης με την απόδοση ευθυνών, αλλά και την αντιμετώπιση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Χρυσή Αυγή

«Οι επιτροπές της Βουλής είναι ο έσχατος τρόπος συγκάλυψης της ανομίας ενός διεφθαρμένου συστήματος», σχολίασε η Χρυσή Αυγή το ενδεχόμενο σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως «αν η Ελλάδα ήταν σοβαρό κράτος, ο Παπακωνσταντίνου θα είχε περάσει προ πολλού από το γραφείο του ανακριτή και σήμερα θα βρισκόταν στον Κορυδαλλό. Ο Παπακωνσταντίνου καίγεται από το σύστημα για να διασωθεί ο Βενιζέλος και κατ’ επέκταση ο Σαμαράς, δηλαδή η ίδια η συγκυβέρνηση του μνημονίου».

Πάνος Καμμένος

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός θα έπρεπε να έχει ήδη συλληφθεί. «Ο κ. Παπακωνσταντίνου και αυτή η συμμορία έπρεπε ήδη να έχει συλληφθεί. Απλά αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν κατάφεραν να το κρύψουν». Ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπακωνσταντίνου και η συμμορία του, που έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο, έχουν παρανομήσει και έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα», και τόνισε ότι η λίστα Λαγκάρντ ακόμη δεν έχει δοθεί στα κόμματα. Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε μάλιστα ότι πρέπει να δεσμευθούν οι περιουσίες των εμπλεκόμενων.

Πηγή: protothema.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook