Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις ρατσιστικές επιθέσεις στην Κρήτη

ratsismosΦαινόμενο που γιγαντώνεται και στην Κρήτη η ρατσιστική βία, φαίνεται να συμβαδίζει με την ξενοφοβία και με τις εκφάνσεις του νεοναζισμού που έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο τους μετά τα αποκαλυπτήρια της Χρυσής Αυγής.

Οι μετανάστες που αναζητούν μια καλύτερη τύχη – όχι κατά προτίμηση στην Ελλάδα αλλά επειδή έμειναν εγκλωβισμένοι εδώ – είναι εκείνοι που δέχονται διπλά τις συνέπειες της παραμονής τους εδώ. Καθώς απομονώνονται από μια κοινωνία που δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος ούτε των δικών της παιδιών, τα οποία μεταναστεύουν με τη σειρά τους. Νόμιμα μεν, όχι όμως και ανώδυνα.

Οι αναίτιες επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών πληθαίνουν ανησυχητικά με επίκεντρο τη δυτική Κρήτη. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά…

Από τον Ιούνιο του 2012 ως και τον Οκτώβριο 2013 έχουν καταγραφεί επίσημα κατά την αστυνομία :

Αριθμός υποθέσεων επιθέσεων σε βάρος αλλοδαπών:

Ιούνιος 2012 – Οκτώβριος 2013

ΛΑΣΙΘΙ: 1

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : 2

ΡΕΘΥΜΝΟ : 14

ΧΑΝΙΑ: 7

Περισσότερα κρούσματα καταγγέλλει το “Στέκι Μεταναστών”

Ωστόσο χαρακτηρίζεται εντυπωσιακή η διαφορά ανάμεσα στα στοιχεία των επιθέσεων που διαθέτει για τα Χανιά το “Στέκι Μεταναστών” καταγγέλλοντας 23 ακραία κρούσματα βίας σε βάρος μεταναστών και ατόμων που εργάζονται εθελοντικά για τη στήριξη τους.  Πλέον κραυγαλέα παραδείγματα, οι εμπρησμοί στο στέκι μεταναστών και σε σπίτια που φιλοξενούν μετανάστες, αλλά και η σβάστικα που χάραξαν με ξυράφι κουκουλοφόροι σε 27χρονη Χανιώτισσα εκπαιδευτικό στη Χαλέπα.

Η παράνομη μετανάστευση ανθεί όμως το φαινόμενο και οι επιπτώσεις του δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση με τη βία που στρέφεται σε βάρος οποιουδήποτε ανθρώπου.

5.000 χιλιάδες συλλήψεις

5.000 χιλιάδες αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Κρήτη την τελευταία τριετία για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ 4.000 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων κατέληξαν στα κρατητήρια για άλλα αδικήματα. Ωστόσο μόλις 2.700 έχουν απελαθεί καθώς θέσεις στα κρατητήρια δεν υπάρχουν. Στην πλειοψηφία τους όσοι συλλαμβάνονται μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα, παίρνουν προθεσμία 30 ημερών για να αναχωρήσουν οικειοθελώς από τη χώρα. Ωστόσο όπως είναι φυσικό γίνονται “καπνός” και παραμένουν στη χώρα.

Και σε αυτή την περίπτωση οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί:

Στο Ηράκλειο την τελευταία τριετία :

Συλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη είσοδο στη χώρα: 1.159

Συλλήψεις αλλοδαπών για άλλα αδικήματα: 1.899

Απελάθηκαν: 1.498

Δόθηκε προθεσμία αναχώρησης σε : 1.560

Στο Λασίθι

Συλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη είσοδο στη χώρα: 818

Συλλήψεις αλλοδαπών για άλλα αδικήματα: 314

Απελάθηκαν: 227

Δόθηκε προθεσμία αναχώρησης σε : 448

Στα Χανιά

Συλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη είσοδο στη χώρα: 2444

Συλλήψεις αλλοδαπών για άλλα αδικήματα: 1352

Απελάθηκαν: 734

Δόθηκε προθεσμία αναχώρησης σε : 1710

Στο Ρέθυμνο

Συλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη είσοδο στη χώρα: 666

Συλλήψεις αλλοδαπών για άλλα αδικήματα: 418

Απελάθηκαν: 197

Δόθηκε προθεσμία αναχώρησης σε : 469

 

Πηγή : neakriti

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ