Απεργία των δημοσιογράφων αύριο

απεργία-των-δημοσιογράφων-αύριο-821

Σε 24ωρη απεργία προχωράει αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, σύμφωνα με την απόφαση των συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Την Πέμπτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, οι δημοσιογράφοι θα κάνουν 4ωρη στάση εργασίας -από τις 11:00-15:00- με εξαίρεση όσους καλύπτουν τις κινητοποιήσεις.

Οι δημοσιογράφοι απαιτούν, μεταξύ άλλων, τη στήριξη και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη διατήρηση του αυτόνομου Ταμείου του ΕΔΟΕΑΠ και την ανακούφιση των εκατοντάδων άνεργων δημοσιογράφων.

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 17/10/2012, ενώνει την φωνή της με τις υπόλοιπες Ενώσεις Συντακτών της χώρας και την ΠΟΕΣΥ και κηρύσσει 24ωρη απεργία, από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 17 Οκτωβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 18 Οκτωβρίου 2012.

Τα τελευταία χρόνια οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, με άλλοθι τις επιταγές της Τρόϊκας οδήγησαν χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση, ισοπέδωσαν μισθούς και αποζημιώσεις, επέκτειναν με σαρωτικό και αυταρχικό τρόπο τις κακοπληρωμένες και επισφαλείς, ελαστικές λεγόμενες μορφές εργασίας, τρομοκράτησαν και εκβίασαν συναδέλφους για να τους αποσπάσουν τις υπογραφές σε ατομικές συμβάσεις εργασίας καταργώντας με αυτό τον τρόπο τις ΣΣΕ.

Οι εργοδοτικές οργανώσεις απαξίωσαν με αυτό τον τρόπο όχι μόνο την εργασία και την κοινωνική προσφορά μας, αλλά χρεοκόπησαν τις επιχειρήσεις τους –πλουτίζοντας οι ίδιοι– και κυρίως αγνόησαν, υπονόμευσαν και υπονομεύουν το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ

στις επιταχυνόμενες συντονισμένες επιθέσεις των εργοδοτών ενάντια στα ελάχιστα πλέον εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματά μας μέσα από :

• Την ολική ακύρωση και κατάργηση των ΣΣΕ στην πράξη.

• Την άρνησή τους να υπογράψουν νέες ΣΣΕ.

• Τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με μαζικές απολύσεις, μειώσεις και καθυστερήσεις καταβολής μισθών και αμοιβών εργαζομένων.

• Την κυριαρχία ανεργίας, ανασφάλειας, επισφαλούς κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας

πηγή: flashnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook