Απαντήσεις από τη ΔΕΥΑΧ για το βρώμικο νερό | Τι συνιστά στους καταναλωτές

nero seismosΔεκάδες ήταν οι περιπτώσεις πολιτών που έβλεπαν από τις βρύσες των σπιτιών τους να τρέχει νερό με χώμα. (δες ΕΔΩ).

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφηκε το Σάββατο στην περιοχή των Χανίων. Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΧ, αρχικά παρατηρήθηκε μικρή θολότητα στο νερό των πηγών της Αγιάς, η οποία διήρκησε περίπου 15 λεπτά, αλλά κυρίως έντονη θολότητα στο αντλούμενο από τις γεωτρήσεις του Ο.Α.Δ.Υ.Κ. στα Μυλωνιανά , νερό που κυρίως διατίθεται στις περιαστικές περιοχές των Χανίων.

Οι γεωτρήσεις διεκόπησαν ένα τρίωρο, ήδη όμως οι δύο δεξαμενές στην περιοχή των Μυλωνιανών – χωρητικότητας 11.000 m3 – είχαν επηρεαστεί και το νερό αυτό κατέληξε στο δίκτυο.

Από τις 21.00 το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου 2013, είχε ξεθολώσει το νερό των γεωτρήσεων και στο δίκτυο και στις δεξαμενές του Ο.Α.Δ.Υ.Κ. εισέρχεται καθαρό νερό.

Μέχρις ότου αντικατασταθούν τα 11.000 m3 που εισήλθαν στο δίκτυο ύδρευσης, αναμένεται να επηρεαστούν οι δημοτικές ενότητες Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου, Ν. Κυδωνίας και Σούδας του Δήμου Χανίων καθώς και οι συνοικίες της Νέας Χώρας και Πασακακίου (οδός Γογονή) της Δημοτικής Ενότητας Χανίων.

Παρακαλούνται ο κάτοικοι, στις οικίες των οποίων θα παρουσιασθεί θολό νερό στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό. Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΉσυχη ήταν η “μετασεισμική νύχτα” στα Χανιά
Επόμενο άρθροΤροχαίο με το καλημέρα | Μηχανάκι έπεσε πάνω σε φορτηγό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ