Απίστευτα βασανιστήρια στελέχους αλυσίδας σουπερ-μάρκετ σε νεαρούς μαθητευόμενους

newego_LARGE_t_1101_54250453_type12128Σε απίστευτα καψόνια υπέβαλε στέλεχος  αλυσίδας σούπερ-μάρκετ, νεαρούς μαθητευόμενους εργαζόμενους, τους οποίους έδενε σε έναν στύλο χρησιμοποιώντας πλαστικό περιτυλίγματος, ενώ έδινε εντολές στο προσωπικό να γράφει στα πρόσωπά των εκπαιδευόμενων με μαρκαδόρους, όπως παραδέχθηκε σήμερα η εταιρία Aldi Süd.

Ο εν λόγω διευθυντής του χώρου αποθήκευσης και διανομής προϊόντων απειλούσε επίσης ότι θα κλείδωνε τους εκπαιδευόμενους σε ένα δωμάτιο-καταψύκτη για 20 λεπτά αν δεν υπάκουαν στις εντολές του.
Η Άλντι, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εκπτωτικών σούπερ-μάρκετ στη Γερμανία που πωλούν κυρίως τρόφιμα σε χαμηλές τιμές, παραδέχθηκε ότι οι καταγγελίες περί κακομεταχείρισης των ειδικευόμενων εργαζομένων της, αληθεύουν. Η διεύθυνση της επιχείρησης ανέφερε ότι η συμπεριφορά αυτή στο κέντρο διανομής προϊόντων στο Μάλμπεργκ, στη νοτιοδυτική Γερμανία, της προκάλεσε κατάπληξη και σοκ.

“Ανακαλύψαμε με φρίκη όταν διεξάγαμε εσωτερική έρευνα ότι η ουσία όσων περιγράφονται (στο δημοσίευμα) είναι ουσιαστικά αλήθεια”, ανέφερε η εταιρεία. Πρόσθεσε ότι δεν ήταν ενήμερη για τα καψόνια στα οποία υπέβαλε ο διευθυντής τους εργαζόμενους πριν το περιοδικό της ζητήσει να σχολιάσει την υπόθεση.

Στα μέλη του προσωπικού της που είχαν λάβει μέρος σε αυτές τις παρεκτροπές, όπως και σε ανώτερα στελέχη της, επιβλήθηκαν πειθαρχικά μέτρα, ανέφερε η Άλντι χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Το δημοσίευμα του Spiegel βασίστηκε σε ένα βιβλίο που συνέγραψε ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της Άλντι και περιέχει την μαρτυρία ενός από τους υπαλλήλους της που υπέστησαν την κακομεταχείριση.

Το θύμα ανέφερε ότι ο διευθυντής της αποθήκης τον έδεσε τόσο σφιχτά με το πλαστικό, που χρησιμοποιείται στις αποθήκες για να σταθεροποιούνται τα προϊόντα τα οποία τοποθετούνται πάνω σε παλέτες, που μετά δυσκολίας κατάφερνε να αναπνέει.
Σύμφωνα με την μαρτυρία του, φωτογραφίες του καψονιού αυτού έχουν δημοσιευτεί στο Διαδίκτυο. Το ίδιο πρόσωπο είπε ότι δεν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί ή να καταγγείλει τη μεταχείριση που υπέστη, διότι φοβόταν ότι θα απολυόταν.
Η Άλντι Σιντ διαθέτει 1.790 καταστήματα στη νότια Γερμανία και ένα τεράστιο πρόγραμμα εκπαίδευσης προσωπικού.

Πηγή: ethnos

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ