Αν είσαι και παπάς …

Παπάς  δήλωνε εισόδημα 20.000 ευρώ βρέθηκε με λογαριασμό 3 εκατομμυρίων!

Λειτουργίες, ευχέλαια, γάμοι, βαπτίσεις, μνημόσυνα και άλλα πολλά περιλαμβάνει η καθημερινότητα των ιερέων. Μπορεί ωστόσο κάποιος να βγάλει από αυτές τις δραστηριότητες 3.000. 000 ευρώ;

Κι όμως οι άνδρες του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν έκπληκτοι αυτό το υπέρογκο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό ενός ιερέα που λειτουργεί σε εκκλησία της Αθήνας.
Ο κληρικός δήλωνε στην Εφορία ετησίως περίπου 20.000 ευρώ που αντιστοιχούν στον σχετικά χαμηλό μισθό του.

Εξίσου ενδιαφέρον ήταν για τα στελέχη του ΣΔΟΕ το γεγονός ότι ο ιερέας παρουσιάστηκε αμέσως σε οικονομικές υπηρεσίες και κατέβαλε αναλογούντες φόρους ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ. Και αυτό χωρίς να δυσανασχετήσει και να επικαλεσθεί οποιαδήποτε οικονομική δυσπραγία. Οι υπηρεσίες εισέπραξαν τα χρήματα από τη φοροδιαφυγή του ιερέα, όμως, ως όφειλαν, άρχισαν να διερευνούν περαιτέρω.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν ότι ο εν λόγω ιερέας συμμετέχει σε οικονομικές υπηρεσίες μητρόπολης στην περιοχή της Αττικής και θεωρείται στενός συνεργάτης ανώτερου κληρικού. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας του ΣΔΟΕ, η μητρόπολη έχει προαναγγείλει την κατασκευή μεγάλων έργων σε αυτή την περιοχή του Λεκανοπεδίου, τα περισσότερα από τα οποία έχουν μείνει ημιτελή ή ανεκτέλεστα.

Ένα από αυτά είναι το γηροκομείο της περιοχής, έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί, παρότι ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο έχουν υπάρξει υπόνοιες για μη σύννομες συναλλαγές κληρικών. Επιπλέον έχει υπάρξει λαχειοφόρος αγορά μεταξύ των πιστών για την ανέγερσή του.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ερευνούν αν πίσω από τα χρήματα του κληρικού υπάρχει ζήτημα δωροδοκίας γύρω από το επίμαχο έργο ή αν σχετίζονται με υφαρπαγή χρημάτων από το «παγκάρι».

 

Πηγή: tovima.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΌταν η ελίτ έχει χαρακτηριστικά αλήτ …
Επόμενο άρθροΟι κατηγορίες κατά του προπονητή -τέρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ