Αλέξη !!! Πες μια καλημέρα στην Μέρκελ…

αλέξη-πες-μια-καλημέρα-στην-μέρκελ-22093

TSIPRAS MERKEL

Συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα στη Deutsche Welle έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συνάντηση του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αύριο Δευτέρα.

Όπως υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας: “Κατά αρχάς, δεν συνηθίζω να συναντώ μόνο ανθρώπους με τους οποίους συμφωνώ. Και δεύτερον, έχω πάντοτε την ελπίδα όταν συνομιλώ με ανθρώπους ότι μπορώ να τους πείσω να αλλάξουν γνώμη”.

Άραγε θα συναντιόταν με την «αγαπημένη» του Άγκελα Μέρκελ; “Η καγκελάριος συναντάται μονάχα με ομότιμους της. Θέλαμε να αποκτήσουμε μια επαφή, μια επικοινωνία φυσιολογική για να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχουν δύο αντίπαλα στρατόπεδα που δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα. Από εκεί και πέρα εάν στο μέλλον υπάρξει αυτή η δυνατότητα, εγώ δεν θα έχω καμία αντίρρηση.” Απάσντησε κ Τσίπρας.

Πρέπει να υπάρχει μία ομαλοποίηση των σχέσεων όπως ανέφερε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, για το λόγο ότι… “Μπορεί αύριο να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζει η γερμανική πλευρά. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα πεδίο διαπραγμάτευσης κατ’ αρχάς. Άρα το τελευταίο που με ενδιαφέρει σε αυτές τις συναντήσεις είναι η εικόνα, ο επικοινωνιακός αντίκτυπος. Με ενδιαφέρει η πραγματική πολιτική ουσία, δηλαδή, να προσπαθήσω να πείσω τον συνομιλητή μου και την γερμανική κυβέρνηση ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για να διατηρηθεί η ευρωζώνη και βεβαίως η Ελλάδα εντός αυτής.”

One thought on “Αλέξη !!! Πες μια καλημέρα στην Μέρκελ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook