Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της!

όσο-πιο-ψηλά-ανεβαίνει-η-μαϊμού-τόσο-πε-23560

xilo-xatzidakisΟ πιο… δαρμένος κι εξίσου υπερτιμημένος «υπουργός» της Τρόικας Εσωτερικού, φόρεσε υποχρεωτικά «καπέλο» για να ζεστάνει το άδειο και φαλακρό κεφάλι του!

Παιδί του κομματικού σωλήνα κι αυτός, όπως κι οι περισσότεροι αχαρακτήριστοι «υπουργοί» της Τρόικας Εσωτερικού, δοτός, παρλαπίπας κι εξ επαγγέλματος ανεπάγγελτος, διορισμένος σε άλλες εποχές, από το περιβάλλον της Αγίας οικογένειας και μετά ευνοημένος από τον Μικρό Βούδα τον Βου(ν), προωθούμενος στην Ευρωβουλή, μόλις βρήκε την ευκαιρία, άδειασε όλους τους προστάτες του και αυτοχαρακτηρίστηκε, αν και ακραιφνής νεοφιλελές, ως «μετριοπαθής» «υπουργός».

Ως ειδικός στα κοινοτικά κονδύλια πλασαριζόταν επί χρόνια ο ανεκδιήγητος «υπουργός» και φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να επιβεβαιωθεί κι εκ του αποτελέσματος του έργου του και να τεκμηριωθεί εκ νέου η ρήση ότι «όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της». Έτσι φαίνεται ότι πείσθηκε (?) ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος, ότι είναι υπεράνω του αναμενόμενου ξεγάνωτος τενεκές ο «υπουργός» του κι αποφάσισε να του καπελώσει υφυπουργό για τα ΕΣΠΑ.

Αλλά ποιο είναι το ποιόν του μετά Βαΐων και Κλάδων, εκ Χανίων ορμώμενου σωτήρα?

Αντιγράφω, χωρίς, κατ’ ανάγκη  να ενστερνίζομαι:

VIRVIDAKHS 1«Επειδή το θέμα διαχείρισης των ΕΣΠΑ θα αποτελέσει στο εγγύς μέλλον ένα μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση, τοποθετήθηκε ήδη αυτός που θα παίξει το ρόλο της «Ιφιγένειας» για να μην ψάχνουν την «Ιφιγένεια» τελευταία στιγμή. Όπως μπορείτε να δείτε στο βιογραφικό του πρόκειται για έναν συνταξιούχο γιατρό και πολλά πρώην. Πρώην δήμαρχος, πρώην εκπρόσωπος της Άρσεως Βαρών και της Πυγμαχίας, πρώην Κοσμήτορας του Παναθηναϊκού Σταδίου (!!!) και άλλα πρώην, πάντως με Ανάπτυξη και ΕΣΠΑ καμία σχέση […] Άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός είναι απίστευτα απασχολημένος με την εξυπηρέτηση πολυεθνικών κολοσσών που έχουν τη βάση τους στη Γερμανία και δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με τους εγχώριους κολαούζους.»

Και βέβαια έχω εκφράσει την απορία μου, εγκαίρως, πριν ακόμα συνέλθω από το σοκ της είδησης του διορισμού του μετά Βαΐων και Κλάδων κι εκ Χανίων ορμώμενου σωτήρα: Ο άνθρωπος αυτός και κατά γενική ομολογία, οκτώ χρόνια αποτυχημένος Δήμαρχος, τότε που «λεφτά υπήρχαν» δεν κατάφερε να αναστηλώσει τα Νεώρια, το οροθέσιο των Χανίων, στο ενετικό λιμάνι της πόλης στην οποία δημάρχευε. Και θα καταφέρει τώρα να ξεκολλήσει τα  ΕΣΠΑ ;

Η Παναγία η Εμποροπανηγυριώτισσα ας βάλει το χέρι της!

 

ΟΚΤΑΝΑ

2 thoughts on “Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της!

  1. Προφανώς σας διέφυγαν από τo βιογραφικό του Κυριάκου Βιρβιδάκη τα εξής:
    • Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού σε δύο Κυβερνήσεις (συνολικά περίπου 3 χρόνια) με εντυπωσιακή συμβολή στον τομέα των Αθλητικών Έργων.
    • Επίσης σας διέφυγε ότι ως Δήμαρχος Χανίων αξιοποίησε τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα αλλά και τους Εθνικούς πόρους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
    • Επίσης, προφανώς σας διέφυγε, ότι για τέσσερα χρόνια ήταν Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων στο Νομό Χανίων και για οκτώ χρόνια μέλος.
    • Ακόμα, μεταξύ των άλλων που σας διέφυγαν, είναι ότι είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) για 4η τετραετία. Σήμερα μάλιστα είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Συνοχής και Ανάπτυξης της Κ.Ε.Δ.Ε, ενώ διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού της Κ.Ε.Δ.Ε. και της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων.
    • Ακόμα σας υπενθυμίζω ότι συμμετείχε για οκτώ χρόνια στο Δ.Σ. της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), από τα οποία τα τέσσερα ήταν Αντιπρόεδρος.
    • Και προφανώς σας αφήνει αδιάφορους η συμμετοχή του στο Κονγκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη Διαρκή Επιτροπή για την Ευρωμεσογειακή Συνεργασία (COPPEM) .
    Από τα παραπάνω φαίνεται ότι κάνετε λάθος σε αυτά που γράφετε, ενώ Ιφιγένεια είναι η αδερφή του.

  2. Αν διαβάσετε πιο προσεκτικά, τα περι του βιογραφικού του κ. Βιρδιδάκη και τα περί Ιφιγένειας [δεν πρόκειται για κανενός την αδελφή, αλλά για το τραγικό πρόσωπο] είναι σε εισαγωγικά. Γνώμη άλλου που δεν ενστερνίζομαι κατ’ ανάγκη, αλλά όπως και να το κάνει κανείς, είναι ενδιαφέρουσα. Πάντως αν πιστεύετε ότι ο «πλούτος» του βιογραφικού είναι επαρκής για τον ρόλο του διαχειριστή των ΕΣΠΑ, φοβάμαι ότι απατάστε. Μακάρι να κάνω λαθος.

    Εδώ το δημοσίευμα που χρησιμοποίησα.

    http://kartesios.com/?p=113798

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook