Ηράκλειο | Κατέβασαν μαθήτριες από το λεωφορείο για μισό ευρώ | Έλεος…

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες που αφορούν σε μαθητές οι οποίοι δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν με τα λεωφορεία προς τα σχολεία τους.

ktel leoforeio

Μετά τα περιστατικά στα Χανιά, δες εδώ, αυτή τη φορά η μητέρα μαθήτριας καταγγέλλει ότι η 15χρονη είχε επιβιβαστεί στο λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου μαζί με δυο ακόμα μαθήτριες ,αλλά τις κατέβασαν από το λεωφορείο!

Οι μαθήτριες έκαναν τη διαδρομή από το Γιόφυρο προς το ΤΕΙ με προορισμό το Πειραματικό Γυμνάσιο.

Το πρόβλημα αυτή τη φορά ήταν ότι οι 3 μαθήτριες είχαν μαζί τους εκπτωτικά (μαθητικά) εισιτήρια των 50 λεπτών, ενώ δεν είχαν θεωρήσει την κάρτα τους.

Όταν ο οδηγός – σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας – ζήτησε να δει την κάρτα των μαθητριών, δηλαδή το πάσο το οποίο δικαιολογεί και την έκπτωση, εκείνες απάντησαν ότι δεν έχουν θεωρηθεί οι κάρτες λόγω των απεργιών, με αποτέλεσμα σύμφωνα με την καταγγελία να τους ζητήσει να κατέβουν από το λεωφορείο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το εκπτωτικό εισιτήριο κοστίζει 0,50 ευρώ ενώ το ολόκληρο εισιτήριο που πληρώνουν οι επιβάτες χωρίς την έκπτωση 1,10 ευρώ. Για μόλις 60 λεπτά λοιπόν, καθώς οι μαθήτριες δεν είχαν πάνω τους τα χρήματα, έκαναν τη διαδρομή με τα πόδια…

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργο Βουλγαράκη δεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό αλλά επειδή προκύπτουν ανάλογα θέματα με τις κάρτες που δεν έχουν θεωρηθεί λόγω απεργιών των εκπαιδευτικών, έχει ζητήσει την ανοχή των οδηγών.

Όπως σημειώνει ο ίδιος κανονικά εάν δεν υπάρχει η κάρτα, θα πρέπει να πληρώνεται ολόκληρο το εισιτήριο .Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση δεν θα έπρεπε ο οδηγός να κατεβάσει τις μαθήτριες αλλά περιοριστεί σε μια επίπληξη, όπως τονίζει ο κ. Βουλγαράκης.

Όπως σχολίασε ο ίδιος «εγώ δε θα κατέβαζα τις μαθήτριες από το λεωφορείο για κοινωνικούς λόγους» .

Πηγή: neakriti

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ATOMA ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΤΕΛ ,ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠ ΕΞΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ..ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?

    MIA MΕΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΛΕΩΦΟΡΙΑΤΖΗΣ [ΤΟΥ ΚΤΕΛ] ΜΕ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΤΗ … ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ….ΤΙ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΑΤΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ