Έκκληση του ΝΟΧ για να μην κλείσει το Κολυμβητήριο

Για άλλη μια φορά η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων αλλά και οι Σύλλογοι Γονέων, απευθύνουν έκκληση στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κολυμβητήριο της πόλης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρονται τα εξής:

“Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου έκλεισε η πισίνα 50μ. λόγω έλλειψης πετρελαίου. Το δε λιγοστό πετρέλαιο, που υπάρχει σήμερα, αρκεί για να καλύψει τις 2 μικρές πισίνες (12.5μ και 25μ) για λίγες ημέρες ακόμη.

Η δε δυνατότητα φιλοξενίας των αθλητών σε άλλο Κολυμβητήριο δεν υπάρχει, όπως ίσως σε άλλες πόλεις της Ελλάδας που διαθέτουν πάνω από ένα κολυμβητήρια.

Από πέρυσι που παρουσιάστηκαν αυτά τα προβλήματα ο Ναυτικός Όμιλος με τις δυνάμεις που διαθέτει, συνέβαλλε στην αγορά πετρελαίου και στην καθαριότητα και θα συνεχίσει να προσπαθεί για να κρατηθεί σε λειτουργία η αθλητική υποδομή.

Στην κατεύθυνση αυτή είχε τη συμπαράσταση των φορέων της πόλης που σήμερα αντιμετωπίζουν και αυτοί τα δικά τους προβλήματα. Ωστόσο, κοινή είναι η διαπίστωση ότι λόγω αδυναμίας αγοράς πετρελαίου, ένας από τους μαζικότερους χώρους άθλησης στα Χανιά κινδυνεύει με κλείσιμο μετά από 50 περίπου χρόνια λειτουργίας του.

Σε μια τέτοια περίπτωση δυσμενείς θα είναι οι επιπτώσεις όχι μόνο στην άθληση των εκατοντάδων παιδιών, ενηλίκων και ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που προπονούνται καθημερινά, αλλά και σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου στις Πανελλήνιες υποχρεώσεις στα αθλήματα υγρού στίβου που καλλιεργεί.

Επίσης, σε μια τέτοια περίπτωση, σημαντικό θα είναι το πλήγμα στο ιστορικό σωματείο του Ναυτικού Ομίλου που έχει μια ιστορία 80 ετών, ενώ κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ένα πλήγμα στο σωματειακό αθλητισμό, στον οποίο στηρίζεται ο αθλητισμός στην Ελλάδα.

Παράλληλα, σημαντικά θα είναι και τα κοινωνικά προβλήματα σε ό,τι αφορά τα άτομα που προσφέρουν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τους στον Όμιλο, την τοπική οικονομία που αποτελεί βασικό προμηθευτή των αναγκών του Ομίλου και της αθλητικής υποδομής καθώς και τις επιχειρήσεις της Νέας Χώρας που κατά ένα μέρος στηρίζονται από τις αθλητικές δραστηριότητες του Ομίλου.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ