Έκκληση για τους πάσχοντες από AIDS από τον Bono

έκκληση-για-τους-πάσχοντες-από-aids-από-το-7491

Έκκληση στις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν σε περικοπές στην υγεία που θα στοιχίσουν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους που πάσχουν από AIDS απηύθυνε ο Ιρλανδός αστέρας της ροκ και ακτιβιστής στη μάχη κατά της φτώχειας, Μπόνο.

Ο τραγουδιστής των U2 δήλωσε ότι πιθανή συρρίκνωση των χρημάτων του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, που κατευθύνονται στην υγεία, θα αφήσει περισσότερους από 275.000 ανθρώπους, χωρίς θεραπεία και θα οδηγήσει 63.000 πάσχοντες από AIDS στο θάνατο.

Ο Μπόνο ανέφερε στοιχεία που συνέλεξε από το amfAR, το ίδρυμα για την έρευνα του AIDS.

«Ξέρουμε ότι υπάρχουν περικοπές, το καταλαβαίνουμε αυτό. Αλλά όχι περικοπές που θα κοστίσουν ζωές» είπε ο Μπόνο στο κατάμεστο αίθριο της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσιγκτον. Κατά τον Μπόνο μια οικονομική ύφεση, δεν πρέπει να είναι αυτομάτως και ηθική κρίση.

Ο αστέρας της ροκ επισκέπτεται την Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για να ζητήσει από τους πολιτικούς των ΗΠΑ να συνεχίσουν την αναπτυξιακή βοήθεια.

Αν οι πολιτικοί δεν καταφέρνουν να έρθουν σε συμφωνία, οι αυτόματες περικοπές δαπανών θα μπορούσαν να μειώσουν περισσότερο από 1 δισ. δολάρια τον προϋπολογισμό για την παγκόσμια υγεία και την ανάπτυξη, σύμφωνα με τα στοιχεία από το αμερικανικό γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook