Άρση ασυλίας Κασιδιάρη με συντριπτική πλειοψηφία | Κανέλλη: «Είμαι πολύ σκληρή για να πεθάνω»

Με 205 ψήφους υπερ, 3 κατά και μια ψήφο παρών η Βουλή αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι στην Λιάνα Κανέλλη. Νωρίτερα, κατά της διάρκεια της ψηφοφορίας, άναψαν τα αίματα στις δηλώσεις Κασιδιάρη και νέα Κανέλλη με νέο επεισόδιο ανάμεσα στους δύο βουλευτές.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZQIIN9rAtHI

Αν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε να αρθεί η ασυλία του «για να αθωωθεί και πάλι πανηγυρικά», όπως ο ίδιος προέβλεψε, απαίτησε να αρθεί ταυτόχρονα και η ασυλία των δύο γυναικών πολιτικών, που τον προσέβαλαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής, και έχει υποβάλει μηνύσεις σε βάρος τους, αλλά η διαδικασία προχωρά με σημαντική χρονική υστέρηση.

Για «κατασκευασμένη κατηγορία» μίλησε ο κ. Κασιδιάρης, αναφερόμενος στο γνωστό επεισόδιο με το χαστούκι στον Αntenna. «Όσοι νομίζουν ότι στήνοντας δικαστήρια σε βάρος της Χρυσής Αυγής θα ανακόψουν την ραγδαία άνοδό της είναι γελασμένοι» είπε ο κ. Κασιδιάρης και χαρακτήρισε «γελοία» την αυτεπάγγελτη κατηγορία σε βάρος του για απόπειρα σοβαρής σωματικής βλάβης.

http://www.youtube.com/watch?v=N2kSfuxnmP4&feature=player_embedded

«Εγώ δεν καταδέχθηκα να μηνύσω τον κ. Κασιδιάρη. Ούτε καν καταδέχθηκα να πάω στον ιατροδικαστή αν και η μελανιά ήταν εκεί 20 μέρες» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. «Είμαι πολύ σκληρή εγώ για να πεθάνω» συνέχισε η κ. Κανέλλη και υπογράμμισε ότι κανονικά για τον κ. Κασιδιάρη θα έπρεπε να έχει αρθεί η ασυλία του από τον πρώτο μήνα, αλλά με τη βοήθεια άλλων προσώπων διέφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό για να γλυτώσει το αυτόφωρο.

Η κ. Κανέλλη έσπευσε, επίσης, να επισημάνει ότι «υπάρχουν και πολύ καλά αρωματικά σαπούνια, που δεν μπορούν να ξεπλύνουν την ναζιστική μυρωδιά, σαπούνια που δεν είναι φτιαγμένα από σάρκες ανθρώπων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ