«Άγιε μου Βασίλη φέτος θέλω να μου φέρεις…» | Τι ζητούν οι Έλληνες για το νέο έτος

άγιε-μου-βασίλη-φέτος-θέλω-να-μου-φέρε-107086

xristougenna-dora-570-800x533Ενάμιση μήνα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έχουν αρχίσει και οι πρώτες έρευνες σχετικά με το τι θέλουν οι κάτοικοι ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στη χώρα μας έχουν αλλάξει τα δεδομένα και οι προτεραιότητες. Πλέον οι Έλληνες πολίτες εν όψει της άφιξης του Αϊ Βασίλη αδιαφορούν για ρουχισμό και ηλεκτρονικά είδη που στο παρελθόν είχαν τον πρώτο λόγο και ζητάνε αποκλειστικά χρήματα!

Τα μετρητά είναι η πρώτη επιλογή δώρου που θέλουν να λάβουν φέτος τα Χριστούγεννα οι πολίτες στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, με τρανές εξαιρέσεις το Λουξεμβούργο όπου πρωτοστατούν τα βιβλία και την Νότια Αφρική όπου την πρωτιά κερδίζουν οι σοκολάτες.

Οι Έλληνες παραμένουν επιφυλακτικοί με το πορτοφόλι τους, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση της τάξης του 12.8%, στις δαπάνες που έχουν σκοπό να κάνουν την υπόλοιπη εορταστική περίοδο.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στην υπόλοιπη Ευρώπη, το ποσοστό αυτό υπολογίζεται κατά μέσο όρο στα 450 ευρώ, πρώτη φορά αυξημένο σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα του 2008, με τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης κυρίως να είναι διατεθειμένες να ξοδέψουν παραπάνω χρήματα φέτος. Αυτά είναι μερικά από τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία Deloitte για τις καταναλωτικές τάσεις της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Πηγή: koolnews

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook