Δήμος Χανίων | Απαλλάσσει επιχειρηματίες από οφειλές προστίμων για κατάληψη κοινόχρηστων χώρωνΔήμος Χανίων | Απαλλάσσει επιχειρηματίες από οφειλές προστίμων για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων

koinoxristos xorosΜε απόφαση της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών, που επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, οι επιχειρηματίες της εστίασης απαλλάσσονται από τις οφειλές προστίμων για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων.

Συγκεκριμένα, από το Σύλλογο Εστίασης, ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Γνωρίζουμε στα μέλη του Συλλόγου Εστίασης που είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας για την άσκηση προσφυγής μέσω του Επιμελητηρίου Χανίων κατά του Δήμου Χανίων, που αφορούσε στην ακύρωση των  προστίμων κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, ότι το αίτημα  έγινε δεκτό και απαλλάσσονται από την εν λόγω οφειλή.

Συγκεκριμένα, κατόπιν της άσκησης προσφυγής ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Χανίων, με παράλληλο αίτημα εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς, συνεδρίασε η επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων του Δήμου Χανίων, η οποία εξέτασε τα αιτήματα συμβιβασμού. 

Η συνεδρίαση της επιτροπής έλαβε χώρα την 22α Οκτωβρίου 2013, όπου και παρέστη η δικηγόρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αικατερίνη Σταματάκη, η οποία εκπροσώπησε τους προσφεύγοντες και εξέθεσε τους λόγους της προσφυγής. Η επιτροπή, κατόπιν συλλογικής συζήτησης και αφού έκρινε βάσιμους τους λόγους της προσφυγής και το αίτημα συμβιβασμού και προκειμένου να αποφευχθεί η μακρόχρονη διαδικασία ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων, έκανε δεκτή στο σύνολό της την ασκηθείσα προσφυγή και πρότεινε την απαλλαγή των οφειλετών από το σύνολο των προστίμων.

Η εν λόγω απόφαση της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με το υπ’ αρ. 38/2013 πρακτικό κατά τη συνεδρίαση της 27ης Νοεμβρίου 2013.

Επισημαίνεται ότι η απόφαση αφορά μόνον τα μέλη του Συλλόγου τα οποία είχαν ασκήσει προσφυγή μέσω αυτού και πρόκειται για πρόστιμα του έτους 2013 για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων των οποίων έχει επιτραπεί η παραχώρηση χρήσης .

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το κείμενο της απόφασης, μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι από  τα γραφεία του Συλλόγου Εστίασης στο τηλέφωνο 28210- 43028, καθημερινά 10:00 – 15:00 και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μιχάλη Μπουρδαντωνάκη.

 

 

loading...

There are 4 comments

 1. Alexandros Raskolnick

  Βάσιμος λόγος της προσφυγής ποιος είναι? Να μην μπορείς να περπατήσεις πεζός στα πεζοδρόμια της πόλης?

  Αλλά και το αίτημα συμβιβασμού (προκειμένου να αποφευχθεί η μακρόχρονη διαδικασία ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων), έχει νόημα για απαλλαγή των οφειλετών από μέρος κι όχι από το σύνολο των προστίμων!

  Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ, ο κόσμος να πεινάει και το ΔΣ να χαρίζει πρόστιμα σε αυτούς που κονομάνε, λες και δεν θα μπορούσαν αυτά τα πρόστιμα να αξιοποιηθούν για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων.

  Ένα ΔΣ – μικρογραφία της κυβέρνησης των Ολετήρων. Ντροπή!

 2. ΜΑΥΡΟΣ ΤΖΑΚ

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΓΙΓΑΝΤΑ ΣΚΟΥΛΑΚΗ, ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΟΝΤΕΛΟ ΛΕΙΨΑΚΗ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

  ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟ!!!!!!

 3. ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕΣ?

  ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΑ RENT A CAR ..ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΙ.///////.ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΛΙΓΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ..
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ [ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΤΑ] ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ..

 4. Νικος

  Γεια σας ρε επαναστατες του πληκτρολογιου που χωρις να ξερετε αμεσως να κραξετε.
  Λοιπον ακουστε πως εχει η ιστορια.Καθε χρονο ο δημος εισεπρατε τα τελη απο τα τραπεζια με το ανοιγμα της τουριστικης περιοδου (δηλαδη γυρω στο πασχα) για ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.Με αυτο τον τροπο ειχαν και οι επιχειρησεις δουλεψει λιγο για να εχουν να πληρωσουν και δεν τους επεφταν ολα τον χειμωνα αλλα και επειδη αρκετα μαγαζια ανοιγαν εκεινη την περιοδο.Εντελως ξαφνικα περυσι ο δημος αποφασισε τα τελη να τα εισπρατει στηνν αρχη του ετους.με αποτελεσμα πολλες επιχειρησεις ειτε γιατι δεν το ξερανε ειτε γιατι δεν ειχαν να φανε προστιμο.
  Οι μαζικη ενσταση εγινε αλλα ενας απο τους ορους για να σου σβησει το προστιμο ηταν να εχεις πληρωσει τα μετρα που σου αναλογουν.
  Με τον τροπο αυτο ουτε ο δημος εχασε κατι και οι επιχειρηματιες δεν πληρωσαν κατι αδικο.

Στείλτε μας το σχόλιο σας


*